Орест Сарматський

Укрпошта тимчасово призупинила доставку бджіл (Агроновини)

1401 (Copy)

«Укрпошта» з 1 липня тимчасово призупинила доставку бджіл, за винятком бджолиних маток.

Перевезення бджолиних маток на період сезону (травень-жовтень) збережені на численні прохання бджолярів і профільних спілок.

У компанії зазначили, що тривалий час «Укрпошта» була єдиним поштовим оператором, який забезпечував пересилання бджолопакетів, при цьому не бувши організацією, яка профільно займається перевезенням бджіл і може виділити для цього окремий транспорт із належними умовами.

- Крім того, є аспекти, такі як погодні умови та щільність бджіл у бджолопакетах, на які «Укрпошта» не може впливати, але які суттєво впливають на перевезення комах. Саме тому «Укрпошта» тимчасово призупиняє доставку бджіл, й інформує про це заздалегідь, щоб бджолярі змогли знайти альтернативу сезону 2022 року, — наголошується у повідомленні.

Як зазначається, для пересилання бджолиної матки використовуватиметься спеціальна упаковка, яка має розміри 70х35х20 мм і має бути додатково вкладена в картонну тару відповідних розмірів, залежно від кількості упаковок із бджолиними матками з отворами для вентиляції. Максимальний розмір додаткової упаковки становить 340х240х100 мм.

Доставка бджіл призупиняється до забезпечення умов перевезення бджіл, які сприяють їх безпечній доставці, та створення умов для збереження здоров'я працівників.

Нагадаємо, на Закарпатті бджолярі замовили 8 млн бджіл. Їх відправили «Укрпоштою», однак через відсутність кисню і відсіку для провітрювання у вантажівці всі комахи загинули.

Джерело: kurkul.com

   

Названо мінімальну ціну одного гектару землі

Мінімальна ціна одного гектара землі в Україні — 27,5 тис. грн. 

Про це у ТСН.Ранок розповів міністр аграрної політики Роман Лещенко

- За кожною ділянкою стежить система геокадастру, системи моніторингу міністерства юстиції, — повідомив міністр.

За його словами, з 1 липня українці офіційно можуть купувати та продавати землю сільськогосподарського призначення. До цього в Україні діяв мораторій, який фактично забороняв це робити.

Однак, твердять чиновники, землю таки продавали — за сумнівними схемами чи за копійки на папері. Тепер всі операції будуть прозорими.

Перед продажем нотаріус буде зобов'язаний перевірити покупця на те, скільки землі він чи його родичі мають. У відкритому доступі уже є дані про тих, хто має понад 100 гектарів, які дозволені нормою, кажуть у Держгеокадастрі.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео