Орест Сарматський

Уряд Канади надасть 11 грантів сільгоспвиробникам (Агроновини)

2601 (Copy)

Одинадцять малих сільськогосподарських компаній та сервіс-фірм півдня України отримають до 12,5 тис./$ у рамках грантової програми – «Малі екологічні гранти», яку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) оголосив навесні 2019 року. 

Про це повідомила менеджерка міжпроектних програм UHBDP Олександра Гармаш, пише сайт компанії. 

UHBDP отримав 69 заявок від 62 заявників. Всі вони запропонували ідеї застосування технологій, дружніх до навколишнього середовища, вартість яких доцільна до застосування малим бізнесом, а впровадження забезпечує стабільний прибуток.

Серед переможців 4 фермери з органічним сертифікатом, 5 – без органічного сертифікату та 2 сервіс-фірми, переможці мешкають у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Київській та Рівненській областях.

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Сезон стане випробуванням для виробників цибулі думка

Після минулорічних цін на ріпчасту цибулю, українські споживачі готові до всього. Борщовий набір овочів, до якого відноситься і цибуля, завжди дивує цінами на якийсь із овочів з асортименту. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.  

Цибуля, відразу із нею білоголова капуста, морква та картопля – цього року цінами були здивовані не тільки експерти ринку та споживачі, але й виробники, що отримували, якщо не надприбутки, то як мінімум велику маржу.

Новий сезон для цибулі розпочався вже давно, а ціни поповзли донизу, щойно запаси старої закінчилися та на ринок надійшов новий врожай.

Наразі ціни на вже досить високої якості цибулю, не можуть не радувати зір звичайного покупця. Мережі влаштовують акції та знижки на ріпчасту цибулю, тож можна побачити ціни від 7 грн/кг до 14-15 грн/кг (в залежності від регіону та якості самої цибулі).

Сезон 2019-2020 для виробників стане випробуванням, адже основні конкуренти на ринку Європи (Голландія, Бельгія та ін.) мають гарні врожаї і битися доведеться за кожного клієнта!

Щодо цін у сезоні експорту 2020 можна підсумувати одне – якість і належне пакування, можуть принести бажану ціну.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео