В Бучацькій громаді придумали, як вирішити нагальні проблеми без додаткових затрат (відео)

Знімок екрана (548) (Copy)

В Бучацькій громаді довели: якщо керувати мудро, то можна без додаткових затрат покращити життя людей. Тут вирішили провести інвентаризацію наявного майна, щоб побачити, що у надлишку мають одні заклади, і чого бракує іншим, розповідає заступниця міського голови, представниця команди Чайківського Олена Сурм’як («За майбутнє»):

- Міським особливо бракує ліжечок, столиків, елементарного, бракує ковриків, тарілок, горняток, а є сільські школи, які були розраховані у свій час на 320-360 учнів, а на сьогоднішній день там навчається по 70-80, максимум 120 учнів і найближчим часом там не передбачається збільшення кількості дітей, ми зрозуміли, що там майно пролежує і нікому не потрібне.

Тепер в громаді по-господарськи використовують наявний ресурс - забирають зайві речі там, де їх не використовують, і віддають туди, де вони потрібні. Відтак, без залучення додаткових фінансів вдається вирішувати нагальні проблеми. Наприклад, садочок «Пролісок» отримав необхідні столи.

- Ми дуже вдячні, бо дійсно є потреба в тих столиках. Адже дітки не мають на чому сидіти, за чим займатися, - каже Тетяна Лукачик, завідувачка Бучацького ДНЗ «Пролісок», депутатка Чортківської райради («За майбутнє»).

Заклад не тільки співпрацює з громадою, активно допомагають і батьки. Тетяна Лукачик – яскравий приклад доброї господині. Вона використовує кожну можливість, щоб зробити садок кращим, навіть власноруч виготовляє декорації. Така відданість справі дає результат.

- Є 5 груп, вони переповнені – до 30 дітей у кожній групі. Я цього року набрала ясельну групу, 28 діток, при нормі 15 діток в одній групі, наповненість є велика, - додає Тетяна Лукачик.

Попри переповненість, заклад все ще не може вмістити усіх охочих. Тому є нагальна потреба у відкритті додаткової групи. Садок має для неї приміщення, але воно потребує ремонту.

- Спершу завезли сюди коврове покриття і столи. Далі плануємо вишукувати можливість забезпечити їх ліжечками та інвентарем, який буде необхідний. Я думаю, усе це вирішиться, - розповідає заступниця Бучацького міського голови Олена Сурм’як.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5M1mDrqKLLU&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%97%D0%90%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%94[/embed] Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео