В частині 44-ї бригади відкрили музей бойової слави (фоторепортаж)

Безымянный (Copy)

До Дня Збройних Сил України в військовій частині Тернополя відбулось відкриття музею бойової слави.

В музеї представлена інсталяція, зроблена з ниток, яка нагадує вибух. Як стверджує дизайнер проекту Ольга Шаварська – це вибух війни. Над створенням працювало багато людей, які близько місяця облаштовували музей, потрачено близько 20 м ниток.

На стінах можна побачити малюнки і листи дітей, які підтримували бійців; фотографії, на яких висвітлені моменти служби; стенд з фотографіями загиблих бійців, які назавжди закарбовані в пам’яті; пам’ятник сучасному солдату – монумент радянських часів, якій удосконалили бронежилетом і каскою; військова форма, ящики від снарядів, пробитий бак і каски.

Мер міста Сергій Надал допоміг, завдяки використанню бюджетних коштів, у реалізації проекту.

Хочу привітати усіх з Днем Збройних сил України і бійців 44 –ї бригади з відкриттям музею бойової слави. Проект зроблений для того, щоб діти шкіл мали можливість приходити і вивчати, бачити. Це унікальний проект і єдина військова частина, яка має музей бойової слави, - каже Сергій Надал.

Тимчасово виконуючий обов’язками командира Машковський Олександр ділиться, що кожен командир в подальшому буде лише примножувати  і облагоджувати приміщення. Запрошують в майбутньому школярів відвідати музей, з метою патріотичного виховання.

Головного дизайнера Ольгу Шаварську нагородили відзнакою командира бригади:

Насправді я дуже щаслива що все дійшло до фінішу і відбулось відкриття. Дякую усім, хто допомагав, усім небайдужим. Поки ми всі пов’язані міцними вузликами - доки ми непереможні!Поки ми разом - ми сила - от і весь зміст цієї інсталяції!

9 (Copy)
9 (Copy)

0 (Copy)
0 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

2 (Copy)
2 (Copy)

4 (Copy)
4 (Copy)

8 (Copy)
8 (Copy)

7 (Copy)
7 (Copy)

3 (Copy)
3 (Copy)

1 (Copy)
1 (Copy)

6 (Copy)
6 (Copy)

5 (Copy)
5 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео