Тамара Коблик

В одній з громад на Тернопільщині вже розпочали опалювальний сезон

Щоправда, поки тільки у закладах освіти, охорони здоров’я та культури

опалення

Відсьогодні, 24 жовтня, у закладах освіти, охорони здоров’я та культури Чортківської громади розпочинається опалювальний сезон. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Тепло в установи, які підключені до котелень «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської обласної ради, подаватимуть поступово та почергово протягом 2-3 днів. Очікуємо, що вже у середині тижня у всіх закладах буде тепло, - йдеться у повідомленні.

Натомість у закладах, де встановлені твердопаливні котли, тепло буде вже сьогодні.

Нагадаємо, цього опалювального сезону у квартирах буде прохолодно, температуру знизять до 16 градусів.  Мета – максимально економити газ та вугілля на тлі терористичних атак росіян української енергосистеми. До цього в Кабміні планували не опускати мінімальну температуру нижче за 18 градусів. 

За прогнозами експертів опалювальний сезон цьогоріч буде важким через війну з росією. Тому жителів Тернопільщини закликають зменшувати залежність від російського газу. Радять подбати про утеплення будинків, встановити твердопаливні чи електричні котли, скоротити кількість опалювальних площ. Як ми писали раніше, на Тернопільщині котли переводять на тверде паливо.

У Тернополі більшість медичних закладів уже з теплом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео