В одному з навчальних закладів Кременеччини спалах COVID-19

1824

На сьогодні 22 випадки захворювання на COVID-19 зареєстровано у Кременецькому лісотехнічному коледжі. З них – 11 студенів, шестеро – мешканці сусідніх областей (Львівська, Рівненська, Хмельницька). Цю інформацію підтверджують у Кременецькому ММРВ ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України». Наразі керівник навчального закладу отримав відповідні рекомендації щодо здійснення протиепідемічних заходів.

- Кременеччиною поширюються чутки про спалах коронавірусу у лісоколеджі. З першоджерел: «Кременецький міськміжрайонний відділ ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє про те, що в Кременецькому лісотехнічному коледжі (с.Білокриниця) станом на 23 лютого зареєстровано 22 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Серед захворілих 11 студентів, в тому числі 6 – жителі інших областей (Львівська, Рівненська, Хмельницька).  Шестеро осіб зверталися за медичною допомогою самостійно, інші виявлені активно епідеміологами в ході епідрозслідування спалаху», – повідомляє редактор Кременецького FM-радіомовлення Зоя Карп`юк.

Також епідеміологи наголошують, що спільно з Кременецьким ЦПМСД здійснюються відповідні заходи по визначенню меж вогнищ, кола контактних осіб, встановлення за ними медичного спостереження та охоплення лабораторними обстеженнями.

- У навчальних та житлових приміщеннях лісотехнічному коледжу провели дезінфекційні заходи. Ситуація, яка склалась в лісотехнічному коледжі підпадає під вимогу постанови КМУ №104 від 17.02.2021 р., тож навчальний заклад очну форму навчання здійснювати не може. Протиепідемічні заходи по ліквідації спалаху у Кременецькому лісотехнічному коледжі тривають, – йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео