В Тернополі бібліотека залучає читачів... покемонами

покемони

Адміністрація Тернопільської обласної бібліотеки для дітей йде в ногу з часом. Тепер тут можна не лише почитати чи взяти із собою книгу, а й завантажити на смартфон ігровий додаток Pokémon Go.

Послуга, до речі, ексклюзивна, адже гра, насправді, платна.

Маленьким тернополянам пропонують прийти у бібліотеку, що на вул. Коперника, 17, та встановити додаток. Досягнувши 5 рівня, сформувати команду та змагатися із друзями. Гуляючи містом, шукати нових покемонів.

Довідка:

Pokémon Go — це онлайн-гра з геолокацією і доповненою реальністю, що з'явилася з 6 липня на iOS та Android.

Після того, як гру скачано і встановлено, користувач запускає її та умикає камеру. На екрані він бачить те, що відбувається навколо себе, а додаток тим часом вставляє туди покемонів. Причому, якщо дві людини стоять на одному і тому ж місці, їм покажуть однакового покемона, але зловити його зможе тільки один з них. Можна грати і не умикаючи камеру, тоді на екрані буде відображатися карта з об'єктами та аватаром гравця.

Після запуску в США 6 липня грі знадобилося менше доби, щоб очолити чарти безкоштовних і касових додатків App Store. Кожен 20-й американець зі смартфоном з ОС Google вже встановив собі гру. За п'ять днів вартість компанії Nintendo зросла на 7,5 млрд доларів.

У найближчому майбутньому додаток з грою може обігнати за добовою аудиторією Twitter. За даними сервісу Google Trends, Pokémon Go обігнала за популярністю в пошукових запитах порно.

Вибір читачів за тиждень

Відео