В Тернополі можуть ліквідувати управління освіти

2_707_i

Сьогодні Парламент проголосував за впровадження освітянської реформи.

За закон «Про освіту», який започатковує реформу освіти в Україні, проголосували 255 народних обранців.

Серед змін концептуального характеру, передбачено також реформування органів освіти на місцях.

Як зазначає у своєму блозі на сайті «Українська правда» член Національної команди експертів з реформування вищої освіти, головний експерт з питань освіти Реанімаційного пакету реформ Володимир Бахрушин, найбільше втрачають від нового закону працівники районних, міських та обласних відділів освіти. Закон не тільки не передбачає пряме існування таких органів, залишаючи це на розсуд відповідних місцевих рад. Він не передбачає і багатьох звичних для їх працівників функцій.

Іншими словами, із Закону виключено згадку про створювані місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування структурні підрозділи з питань освіти (обласні, міські та районні відділи освіти). Питання необхідності їх існування самостійно мають вирішувати відповідні ради.

Як відомо, в Тернополі управління освіти очолює колишня директор 8-ї школи, в минулому депутат міської ради від недієвої зараз «Нашої України» Ольга Похиляк. На минулих місцевих виборах була кандидатом в депутати від нашвидкоруч створеної «Солідарності правих сил», якій бракнуло декілька голосів до проходження в раду.

Вибір читачів за тиждень

Відео