Тамара Коблик

В Україні стрімко дорожчають огірки

На сьогодні імпортний огірок в Україні коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині лютого минулого року

Через подорожчання попит на імпортні огірки на ринку України поступово слабшає, проте імпортери продовжують підвищувати ціни в даному сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Продавці аргументують свої дії високими цінами на огірок на внутрішньому ринку Туреччини, звідки у зимовий період традиційно ведуться основні поставки цієї продукції на ринок України.

Так, вартість імпортного огірка на сьогоднішній день становить 80-97 грн/кг ($2,19-2,65/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Основною причиною подорожчання імпортного огірка стала обмежена пропозиція цієї продукції на українському ринку. Після масштабного землетрусу в Туреччині постачання турецького огірка скоротилося до мінімуму. Тому, незважаючи на зниження купівельної активності, імпортери продовжують підвищувати відпускні ціни на огірки.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день імпортний огірок в Україні коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині лютого минулого року. При цьому ключові гравці ринку вважають, що огірок і надалі дорожчатиме, при цьому зростання цін у цьому сегменті триватиме, як мінімум, до кінця лютого. Підставою для таких припущень є той факт, що поки що імпортні огірки практично не мають конкурентів на українському ринку. Сезон збирання огірка нового обороту в більшості українських тепличних комбінатів ще не розпочався. Про перші пропозиції українських огірків поки повідомляють лише поодинокі господарства, при цьому їх продукція коштує дорожче за імпортну, насамперед через більш високу собівартість, адже через перебої з електроенергією витрати на опалення суттєво зросли.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео

ДТП