Дарія Шевченко

Вчені представили новий унікальний сорт перцю

Для вирощування цього сорту можна використовувати меншу температуру в теплицях

Нідерландська компанія Westland Seeds виростила жовтий овочевий перець WLS. Експерти кажуть, що він має всі шанси стати хітом, пише agronews.ua.

Ми маємо цей сорт з 2014 року», – сказав Іван ван Вліт, співвласник Westland Seeds. – Ми знаємо, що для його вирощування потрібно менше енергії. Протягом останнього десятиліття цей сорт овочевого перцю вирощували щороку в Нідерландах і за кордоном. 

Більшість сортів овочевого перцю погано реагують на зниження тепличних температур. Коли це відбувається, рослини стають слабкими. Однак сорт WLS не потребує високої температури.

Звичайно, ви все ще не можете вирощувати цей сорт при, скажімо, 11°C, але йому не потрібно стільки тепла, скільки іншим сортам. Кожен градус, який ви можете опустити нижче звичайного, економить багато грошей, – уточнив Іван ван Вліт.

Враховуючи зиму та високі ціни на енергоносії, у Північно-Західній Європі акцент робиться на енергоефективних сортах. 

Але літо в цих країнах із зростаючими високими температурами створює проблеми для виробників. У будь-якому випадку ми вибираємо сорти, які можуть краще протистояти дедалі екстремальнішим літам», — зауважує Ван Вліт. – Цей гібрид дає великі плоди влітку. Тут якість коренів має життєво важливе значення, оскільки саме це забезпечує витривалість рослини.

 Він додав, що цей жовтий сорт також вирощують у таких країнах, як Німеччина, Канада, Азія та на Близькому Сході з його екстремальною мінливою погодою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео