Вчора стартувало голосування за «Шкільний громадський бюджет» (фото)

4

Голосування за проєкти «Шкільного громадського бюджету» розпочалося вчора, 2  листопада, та триватиме до наступного понеділка, 9 листопада.  Загалом до участі допустили 95 проєктів учнів із 23-ох тернопільських шкіл.

Серед проектів: створення міні-парку «SOVA», проєкт екологічного спрямування «ЕкоШкола», облаштування сучасного освітнього простору до вимог нової української школи і чимало інших корисних та цікавих шкільних ініціатив.

В Тернопільській міській раді повідомляють, на «Шкільний громадський бюджет» із казни виділили понад 1 млн 700 тис. грн.

- Кожна школа отримає на проекти майже 76 тисяч гривень. Тобто кожна школа переможе. Якщо є проєкти на суму 20-30 тисяч гривень, то до вичерпання обсягу коштів є конкурсна комісія в кожній школі. Голосувати зможуть лише діти які навчаються з 7 по 11 клас, - каже речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич, пише «Суспільне Тернопіль».

2
2

Учні-переможці зможуть реалізувати свої ідеї впродовж 2021 року. Ознайомитись із списком проєктів можна на сайті міської ради у розділі «Фінанси громади».

До слова, голосування за проєкти «Шкільного громадського бюджету» у тернопільських навчальних закладах проводять вперше.

3
3

1
1

Фото «Суспільне Тернопіль»

Вибір читачів за тиждень

Відео