Віра Олександрович

Вдалий старт: з Тернопільщини вже перерахували майже 190 млн грн

Гривні

Рік лише розпочався, а підприємства Тернопільщини вже спрямували до казни держави 189,4 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). Такі результати значно перевершують показники 2019 року.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Порівняно із січнем 2019-го надходження цього платежу зросли на 65,9 млн грн, тобто приріст ПДВ склав 53,3%, – уточнюють у податковій. – Частка ПДВ у загальних надходженнях до державного бюджету – 64%.

Загалом на початку лютого на теренах нашого краю зареєстрували 2 679 платників ПДВ-юридичних осіб. Порівняно із січнем 2019-го їхня кількість зросла на 23 особи. 

– Одним із факторів збільшення надходжень ПДВ до державної скарбниці є результативна робота Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику, – впевнені у податковій.

Нагадаємо, нова система дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних, руйнувати схеми із формування фіктивного податкового кредиту, що забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ і сплати до бюджету.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео