Орест Сарматський

Велетенські помідори вивели в Азербайджані (Агроновини)

0201 (Copy)

Десять нових сортів томатів селекціонували в Азербайджані.

Один з них – це величезні томати, вага яких може сягати 400 грамів.

Особливостями інших нових різновидів помідорів є не розмір (важать вони до 100 грамів), а незвичайне забарвлення або форма.

Наприклад, селекціонери вивели томати, які ззовні нагадують суницю садову. Також є сорти, які вирощують китицями, повідомляє agrotimes.ua з посиланням на слова Ельмара Аллахвердієва, директора Інституту овочівництва при Міністерстві сільського господарства Азербайджану.

Наразі новим типам помідорів ще навіть не придумали назви, поки що триває обговорення. Азербайджанські селекціонери вирощували ці томати лише в теплицях, але Ельмар Аллахвердієв запевняє, що нові сорти будуть добре рости і на відкритому ґрунті.

Джерело: seeds.org.ua

   

Сезон продажу малини розпочався з високих цін

На ринки України почали надходити перші партії малини з південних областей.

Про це свідчать дані ринку «Нежданний» у Великих Копанях, інформує Kurkul.com.

Поточного тижня на українському ринку з'явилися перші партії малини з Півдня. Поточного року сезон реалізації малини почався в середньому на 10 днів пізніше, ніж роком раніше. Найімовірніше, що це пов'язано з холодною і дощовою весною.

На сьогодні садівники продають малину за гуртовими цінами 140-200 грн/кг залежно від якості.

Нагадаємо, минулого року середня дрібногуртова ціна на українську малину в південних регіонах країни на старті сезону складала 230-260 грн/кг.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео