Віра Олександрович

На Тернопільщині остання новація вже не лякає ані медиків, ані пацієнтів

likarnyaniy

На Тернопільщині вже оформили 8 тисяч е-лікарняних на загальну суму понад 17 млн грн. Ця новація вже нікого не лякає – ані медиків, ані пацієнтів.

Про це повідомили у Пресслужбі МОЗ України, сьогодні, 18 листопада. Нагадаємо, ще у вересні з усіх поданих до оплати лікарняних електронними були лише 26,6%. Від часу старту реформи цей показник зростає щодня.

У повідомленні МОЗу, зокрема, йдеться (цитуємо): «Починаючи з червня 2021 року, за даними Фонду соціального страхування України, прийняли на оплату понад півмільйона електронних листків непрацездатності на загальну суму, що перевищує 1 млрд грн. На Тернопільщині оформили 8 тис. е-лікарняних на суму понад 17 млн грн…».

лікарняний
лікарняний

Що цікаво, загалом серед усіх лікарняних, які роботодавці подали до Фонду на фінансування у листопаді, 81,7% – саме електронні. Близько 18,3% – це ті паперові лікарняні, які були видані ще до 1 жовтня 2021 р., тобто до повного переходу на електронну послугу.

- Щоб дізнатися день оплати за е-лікарняним, важливо знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку, - пояснюють у МОЗі. - Уточнити цю інформацію можна у відділенні Фонду соціального страхування, подзвонивши на «гарячі» лінії, створені у кожному обласному центрі.   

До слова, в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Тернопільській області на час карантину інформування та консультації проводять за телефоном або за допомогою засобів електронного зв’язку: - «гаряча» лінії - (0352) 52-72-21; - номер телефону відділу організаційної роботи та документообігу управління: (0352) 43-00-44; - електронна адреса: te@fssu.gov.ua; - поштова адреса: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 3А, 46006.

Також діє багатоканальний номер телефонної «гарячої» лінії виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України 0-800-50-18-92. Втім, варто зауважити, що фахівцям, які із 8 листопада відсторонені від роботи через відсутність вакцинації, лікарняні не оплачують.

Фото із відкритих джерел і сайту Центру громадського моніторингу та контролю

Вибір читачів за тиждень

Відео