Орест Сарматський

Віче на Тернопільщині проти приймання у себе евакуйованих з Китаю

49530315718_d43ceca61a_k_650x410 (Copy)

Мешканці Микулинецької громади провели сьогодні віче, на якому люди одноголосно висловилися проти імовірного розташування евакуйованих з Китаю в селі Конопківка. 

– Те, що нам пропонують – «бомба сповільненої дії». В єдину в Україні область, де навіть немає спеціалізованої інфекційної лікарні хочуть спрямувати людей, які побували у віросонебезпечній країні. Санаторій «Медобори» – на узвишші, водоносні горизонти дають воду населеному пункту, я вже не кажу про вітри… І сюди хочуть завезти людей, які можуть мати небезпечний вірус. Хто їх там зможе вилікувати? У нашій громаді – 8 тисяч осіб, недалеко райцентр, села поруч. То може бути велика біда. Тому ми сьогодні вирішили звернутися до керівництва області та країни про недопущення заселення людей, які прилетять із Китаю, цілком імовірно, саме до нас, – сказав у розмові із нашим кореспондентом голова Микулинецької ОТГ, куди входить село Конопківка, Петро Осіпчук.

За його словами, текст відповідного звернення вже направлено в облдержадміністрацію, обласну раду, Президенту України, головам Верховної Ради та Кабміну.

Також, як повідомив Осіпчук, за рішенням громади на дорозі у село Конопківку введено цілодобове чергування місцевих жителів задля недопущення транспортування сюди евакуйованих із Китаю.

Фото: rbc.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео