Віра Олександрович

Від COVID-19 на Тернопільщині померли ще 7 людей, які мали важкі недуги (відео, фото)

Штаб1

На Тернопільщині вже немає міст чи районів, які належали б до «червоної» зони небезпеки поширення COVID-19. Втім, у нашому краї зростає показник летальності від коронавірусу. І це дуже тривожить медиків.

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося сьогодні, 13 жовтня.

Штаб2
Штаб2

Так, за словами головної санітарної лікарки Тернопільщини Оксани Чайчук, лише за минулу добу через ускладнення від коронавірусу померли аж 7-ро людей. Тож число летальних випадків уже перевищило 200. Останніми до цього списку потрапили: 69-річний чоловік зі Зборівського району (с. Коршилів), 59-річний чоловік із Кременецького району (с. Горинка) та 77-річна жінка із Тернополя.

Усі померлі із коронавірусом мали супутні захворювання, зокрема такі, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання чи онкологію, каже Оксана Чайчук. Тому ми просимо сімейних лікарів особливо ретельно контролювати стан своїх пацієнтів, які мають подібні захворювання.

До слова, місць у лікарнях для хворих на коронавірус в нашій області – достатньо. Приймати пацієнтів готові у 36ти закладах охорони здоров'я, де є, відповідно, 1696 ліжок, передбачених для лікування COVID-19.

Чайчук
Чайчук

Сьогодні, 13 жовтня, у нас 863 особи перебувають на стаціонарному лікуванні, додає пані Чайчук. Причому 10 осіб у важкому стані, приєднані до апаратів ШВЛ, 132 людини на кисневих концентраторах, 114 на кисневій масці. На амбулаторному лікуванні, тобто вдома понад 4 тисячі осіб. 

На засіданні регіональної комісії також нагадали, що через збільшення кількості хворих в країні Кабмін і МОЗ розробили алгоритми щодо відкриття додаткових ліжкомісць для надання допомоги хворим на COVID-19.

Труш
Труш

– Через це ми розглядаємо можливість залучати до надання допомоги пацієнтам з COVID-19 студентів останніх курсів медичного університету, – зазначає голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Нагадаю, раніше до медичного резерву включали лише інтернів. Зараз уряд працює над врегулюванням питання щодо студентів у правовій площині. Сподіваємося, ця допомога нам не знадобиться, але ми повинні бути готовими до різних варіантів розвитку подій.

Під час засідання комісії ТЕБ та НС також розглянули питання про особливий режим роботи закладів освіти в період адаптивного карантину – із 15 до 30 жовтня. Із закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти, яким рекомендували перейти на дистанційну форму навчання аж до 15 листопада, – складніше. Адже в МОН просили, щоб всіх учасників освітнього процесу виселили з гуртожитків.

До слова, нове зонування почало діяти на Тернопіллі із 12 жовтня і триватиме принаймні до 00:00 годин 19 жовтня.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео