Віра Олександрович

Від жителів Тернопільщини чекають скарг на працівників поліції (фото, відео)

У Тернопільському управлінні департаменту внутрішньої безпеки України готові до документування справ, у яких фігурують нечесні поліцейські або правоохоронці, що неналежно виконують свої службові обов’язки. 

У цьому запевнив начальник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в області Олександр Богомол. За нагоди, від представив т. в. о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександра Мерену. Мовляв, тепер зі скаргами на поліцейських є кому розбиратися швидко і ефективно. Зрештою, і захистити правоохоронців, яким зловмисники пропонують хабарі, також – реально.

 – Тільки цього року ми задокументували 2 факти пропозицій поліцейським. П’яні водії намагалися відкупитися, – каже Олександр Богомол. – У Теребовлі йшлося про 500 доларів, у Збаражі – про 300. Обидва працівники поліції, які повідомили про такі факти, будуть премійовані. 

Поліція1
Поліція1

До слова, торік подібних пропозицій зафіксували близько 20-ти. Розбиралася у них саме «внутрішня безпека», додає пан Богомол.

– Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ) – це міжрегіональний територіальний орган у складі кримінальної поліції Національної поліції України, – пояснює Олександр Мерена. – Серед головних завдань і функцій ДВБ: виявлення, попередження і припинення кримінальних правопорушень та корупційних діянь, що готуються або вчинені працівниками органів і підрозділів Національної поліції України, а також захист посадових осіб Національної поліції України від перешкоджання їм у виконанні службових обов’язків. Йдеться також про виявлення осіб, які намагаються втягнути поліцейських у злочинну чи корупційну діяльність.

Поліція
Поліція

Окрім того, співробітники «внутрішньої безпеки» здійснюють координацію і проведення заходів щодо протидії фактам поширення завідомо неправдивих відомостей, які дискредитують посадових осіб, а також систему органів Національної поліції України.

– До нашої компетенції також входить здійснення організаційних і практичних заходів щодо реалізації вимог антикорупційного законодавства, – додає Олександр Мерена. – Проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи в органах і підрозділах Національної поліції з питань запобігання та протидії кримінальним і корупційним правопорушенням серед працівників поліції.

Поліція2
Поліція2

Окрім того, начальник новоствореного обласного управління стратегічних розслідувань Василь Джиджора пояснив краянам, чим займаються співробітники цього підрозділу. 

– Ми готові приймати будь-яку інформацію із будь-яких джерел про вчинення кримінальних правопорушень, документувати і розслідувати, – додає він.

До речі, Олександр Богомол запевнив, що в управлінні стратегічних розслідувань зібрали найкращих фахівців, які проявили себе в інших напрямках роботи поліції – у боротьбі з економічними злочинами, протидії хабарництву, корупції, а також із боротьби із організованими злочинними групами. Діяльністю цих підлеглих він наразі задоволений, адже за останній час вдалося розслідувати чимало гучних злочинів (читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео