Орест Сарматський

Відомий біатлоніст з Тернопільщини пояснив свої невдалі виступи на етапі Кубку світу

b747ced3d067b8b5 (Copy)

Після фінішу на 74 місці в спринті у Гохфільцені (Австрія), як повідомляв «Терен», тернополянин Дмитро Підручний розкритикував тренера збірної України з біатлону Юрія Санітру, звинувативши його у поганій підготовці до сезону.

Про це повідомляє Суспільне.

- Чому я так біжу? Всі питання до тренера, він нас готував, а не я. Я старанно виконував всі його завдання, тому як підготувався, так і біжимо, - заявив біатлоніст.

За його словами, після першого кола у спринті в Гохфільцені він ніяк не міг додати. За два кола в гонці Дмитро програв більше двох хвилин: найгірший результат серед українців.

- Щодо другого кола в сьогоднішній гонці - просто перестав бігти і все, нічого не міг з собою зробити, додати не виходило абсолютно. Не знаю, що зі мною зараз відбувається, абсолютно не ті кондиції, які повинні бути. Начебто тільки початок сезону, але форми абсолютно немає, - зазначив Підручний.

За кілька годин Дмитро дав ще один коментар, в якому вибачився перед партнерами по команді та тренером.

У коментарі Суспільне Спорт головний тренер збірної Юрай Санітра заявив, що поговорив з Дмитром після того інтерв'ю та не знімає відповідальності з себе за результат.

- Спортсмен має свої емоції, кожен має право на них. Після цього інтерв'ю ми сиділи та говорили з Дімоном: я не забираю відповідальності з себе. Я знаю, що справа не тільки в тому, як ми відпрацювали останній тиждень у Вуокатті: є більше параметрів, які вплинули на підготовку у цьому році. Треба готуватися далі. Бачу, що до чемпіонату світу можемо багато змінити. Підготовка у це міжсезоння була не за програмою - було те, що життя дозволило. Дивлюся на виступи команди з цієї точки зору.

Тому упевнений, що Дмитро буде готовий в січні. Підручний - спортсмен, який має свій рівень. Упевнений, що він з цього поганого стану вийде так, що буде прогресувати, - додав головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра у своєму коментарі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео