Євгенія Цебрій

Маленьку Вікторію з Тернопільщини, яка перенесла трансплантацію, вже виписали з лікарні

Дівчинці, яка бореться з раком крові, напередодні Різдва провели операцію з пересадки кісткового мозку.

Дворічну Вікторію з Тернопільщини вже виписали з лікарні. З цієї нагоди в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» для дівчинки організували справжнє свято, повідомляє Український реєстр донорів кісткового мозку.

Нагадаємо, різдвяний подарунок для Вікторії зробив донор кісткового мозку з Польщі, який підійшов по всіх показниках. Хлопець поділився своїми гемопоетичними стовбуровими клітинками, щоб Вікторія перемогла рак крові.

Вікторія
Операцію з пересадки кісткового мозку дворічній Вікторії зробили 6 січня цього року

- Наш доноре кісткового мозку, якби ж ти побачив, як вона раділа! Ти зробив неймовірну річ - подарував шанс рости, бігати надворі, гратися з іншими дітьми. Ти зберіг для сім’ї найдорожче - їхню маленьку Вікторію. Це неоціненний дар! І ми тобі безмежно вдячні за свідомість. 5% гемопоетичних стовбурових клітин лікарі трансформували в ліки проти раку крові, щоб Вікторія перемогла хворобу. Бути донором — круто! Допомагати реєструвати нових донорів — важливо!

Щоб стати донором кісткового мозку, потрібно зареєструватися на сайті Українського реєстру - ubmdr.org, який заснував тернополянин Роман Куць.

Також реєстр можна підтримати фінансово, адже аналіз ДНК кожного потенційного донора, який потрібен для наповнення реєстру, коштує 35€.

дівчинка
Життя дівчинці врятував донор кісткового мозку з Польщі

Фото Українського реєстру донорів кісткового мозку

Вибір читачів за тиждень

Відео