Євгенія Цебрій

«Він був практично закатований»: на Тернопільщині на сміттєзвалищі знайшли тіло 31-річного чоловіка

Screenshot - 15_11

Тіло чоловіка, загорнуте в простинь та одіяла, знайшли на стихійному сміттєзвалищі у селі Шибалин на Бережанщині 8 листопада. Як з'ясували правоохоронці під час попереднього огляду, чоловік помер насильницькою смертю. На його тілі виявили велику кількість тілесних ушкоджень, чоловік був практично закатований. Про це під час брифінгу 15 листопада повідомив начальник Головного управління Нацполіції в тернопільській області Олександр Богомол. 

Нагадаємо, 8 листопада, у день, коли виявили тіло чоловіка на смітнику, у селі Шибалин на Бережанщині сталася резонансна аварія, де загинуло подружжя, а їхній п'ятирічний син потрапив до реанімації.

- Якраз цього дня під час встановлення обставин ДТП ми отримали інформацію від місцевого жителя про те, на стихійному сміттєзвалищі є тіло людини, - каже пан Богомол.

Як пояснюють у поліції та прокуратурі, дані про цей злочин свідомо не надавали кілька днів, аби встановити обставини та зібрати всі докази.

Під час розтину на тілі покійного чоловіка виявили велику кількість ушкоджень.

- У людини було зламано все, що тільки можна було зламати: ніс, нижня щелепа в двох місцях, вибиті зуби, переламані всі ребра, переламана грудна клітка, зламана під’язична кістка. Щоб зламати грудну клітку недостатньо вдарити якимось предметом, це треба з людиною робити дуже жахливі речі, - зазначає керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук. 

За попередньою інформацією судмедескпертів, тіло на смітнику перебувало від трьох тижнів до місяця. Під час попереднього розслідування встановлено, що цей чоловік мав конфліктну ситуацію з попереднім чоловіком своєї співмешканки, додає Олександр Богомол.

- Між ними виникла бійка в одному з помешкань в Бережанах, яка переросла в катування, приховування тіла і слідів злочину, - каже він. - У четвер, 11 листопада, ми провели ряд негласних слідчих дій, обшуків. Підозрюваного встановили і оголосили про підозру, зараз тривають слідчо-розшукові дії. Порушене кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. 

Розслідування цього злочину було ускладнене тим, що чоловік був місяць мертвий, а в поліції не було жодного повідомлення, що він пропав, помер чи десь зник, кажуть правоохоронці. Щодо кваліфікації дій жінки, з якою вів спільний побут і яка жодним чином не повідомляла про його зникнення, прокуратура буде визначатися.

Як повідомив прокурор Андрій Миколайчук, зараз підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави.

- Всі обставини будемо з'ясовувати, в тому числі дамо оцінку діям інших осіб, які були причетні до цієї події, - каже він. - Підозрюваний дав покази, розповів про свою версію події, з його участю проведений слідчий експеримент, він показав як все відбувалося. Загалом він свою вину визнає і співпрацює з органами досудового слідства. 

Як повідомляють у поліції, підозрюваний з Бережан, йому 30 років, останнім часом перебував на заробітках за кордоном. Вбитому був 31 рік, він проживав частково в Тернополі, частково у Зборівському районі, звідки родом. Обоє чоловіків офіційно ніде не працювали.

Фото: пресслужба прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео