Олена Чепіль

Випускний-2023: як відзначатимуть у Тернополі та області

На жаль, зараз випускний не може бути таким, до якого звикли у мирний час. Поки що урочисту ходу випускників містом ми можемо бачити лише на архівних фото

Через воєнний стан, масовані ракетні удари та повітряні тривоги цьогорічний випускний не може бути таким, до якого звикли у мирний час. Відтак, у Тернополі та області не буде урочистої ходи одинадцятикласників. Про це повідомили Терену очільниці міського і обласного управлінь освіти і науки. 

Урочистої ходи містом з нагоди завершення навчання у школах не буде точно. Таке рішення ми підтримали у зв’язку з повномасштабним вторгненням. У школах просто вручать атестати своїм випускникам. А як саме проходитиме “Останній дзвоник” кожна школа визначатиме самостійно. Проте я хочу наголосити, що гучні святкування в час сьогодення є зайвими, - зазначає начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Така ж ситуація й у школах області. Урочистих масових заходів з нагоди випускного не буде.  А свято “Останнього дзвоника” рекомендують проводити виключно для одинадцятикласників, а також відмовитися від грандіозних святкувань, аби не наражати себе на небезпеку.

Ми не рекомендуємо проводити масові заходи. Проте остаточне рішення щодо урочистостей прийматиме кожна громада та навчальний заклад окремо. Сподіваємось, вони теж розуміють, що коли триває війна, такі святкування є недоречними, - каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

Нагадаємо, через повномасштабну війну в Україні традиційне святкування випускного влада заборонила на Тернопільщині ще минулого року. Урочистої ходи випускників містом не було, атестати вручили у вузькому колі шкільної родини. 

Читайте також: Випускники з Тернопільщини присвятили шкільний вальс одинадцятикласникам, життя яких забрала війна.

Фото з архіву Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео