Де у Тернополі надають гуманітарну допомогу для вимушених переселенців

На Тернопільщину продовжують евакуйовувати жителів областей, де тривають активні бойові дії. У місцевих благодійних фондах, штабах і хабах ці люди можуть знайти прихисток і отримати продуктові набори та одяг

В Україні вже майже рік триває війна, відтак внутрішні переселенці і далі потребують гуманітарної допомоги та прихистку. Сьогодні у Тернополі діють штаби, центри та благодійні організації, де люди, які переїхали до нашого міста, рятуючись від війни, можуть отримати гуманітарну допомогу.

Тернопільська міська організація товариства Червоного Хреста 

(м. Тернопіль, вул. Гоголя, 2)

Волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України видають продуктові набори (крупи, макаронні вироби, консерви, цукор, борошно, олія та інші продукти тривалого зберігання), гігієнічні засоби (дитячі та дорослі підгузки, чоловічі та жіночі засоби гігієни, дезінфікуючі розчини тощо). 

Крім того, в організації є “банки одягу”, де є як нові речі, так і вживані, які кожен, хто звертається, може взяти для себе й своєї сім’ї. Тут можна знайти одяг для дорослих, дитячі речі, іграшки, також можуть бути речі першої необхідності: посуд, ковдри, постільну білизну, рушники тощо. Щоб отримати гуманітарну допомогу на місцевому рівні чи відвідати захід, зверніться до обласної організації Товариства Червоного Хреста України за номером телефону +380352521062.  Графік роботи з понеділка по четвер з 9 по 17 та у п’ятницю з 9 по 16. 

Благодійний фонд “Карітас Тернопіль”

(м. Тернопіль, вул.Замонастирська, 1)

Фонд реалізовує низку проєктів для допомоги внутрішньо переміщеним особам (Emergecy Appeal та Nachbar In Not).

Гуманітарну допомогу видають разово. Щоб зареєструватись в чергу, потрібно підписатися на телеграм канал caritas_ternopil, заповнити форму, переглянути списки, які публікуються на кожну дату та чекати, коли з’являться ваші дані. Потім прийти в осередок у зазначений час, обов’язково мати при собі документи.

Одяг, взуття, дитячі товари можна отримати без попередньої реєстрації.  Подробиці за номером телефону: 068-949-29-49. 

Волонтерський штаб на базі ГО «Центр Науки» 

(м. Тернопіль, вул. Героїв Євромайдану,  4)

Штаб надає допомогу для вимушених переселенців зареєстрованих у Тернопільській міській територіальній громаді. Зокрема, забезпечують одягом, ліками, підгузками, дитячим харчуванням.  Пільгові категорії (вагітні, багатодітні, інваліди 1 та 2 групи) можуть отримати допомогу раз на 30 днів. Ті, що недавно приїхали - одноразово. Одяг видають повторно тим, хто прибув навесні та потребує зимових речей. Графік роботи - понеділок та п’ятниця з 11:00. Також можна звернутись за номером: 068-126-64-82 або пишіть на фейсбук-сторінку Центру. 

Благодійна організація «Благодійний фонд «Тернопіль» 

(м. Тернопіль, вул. Живова, 11, ІІ поверх (вхід через арку позаду бізнес-центру «Збруч»)

Благодійний фонд надає прихисток, допомагає ліками, одягом, харчами, товарами особистої гігієни. Також тут допомагають в пошуку роботи і оформленні неповнолітніх у навчальні заклади. Є хостел для переселенців і їх домашніх тварин. Фонд займається розподілом та направленням гуманітарної допомоги в «гарячі» точки України. Надають консультації щодо переміщення підприємств до Тернопільської області (юридичний, бухгалтерський, IT супровід щодо ведення бізнесу, допомога адаптації на місцевому бізнес-ринку). За консультацією можна звернутись за номером  099- 048-36-16.

Благодійний фонд «Shelter Ternopil» 

(м. Тернопіль, вул.Шептицького, 4-Б)

Тимчасовий прихисток для переселенців, харчування, збір та видача гуманітарної допомоги (одяг, засоби індивідуальної гігієни, дит. харчування та ін.). Детальну інформацію можна дізнатись за номером 093-704-71-78 або на фейсбук-сторінці шелтеру. 

Центр підтримки переселенців “Я-Маріуполь”

(м. Тернопіль, вул. Героїв Євромайдану, 9.)

У Центрі маріупольці, котрі знайшли прихисток у Тернополі, зможуть отримати первинний медичний огляд, гуманітарну, психологічну, юридичну, соціальну допомогу. Працює також ігрова кімната для дітей. 

Центр працює з 08:00 по 18:00 год з понеділка по суботу. Контактний номер - +38(050) 345-15-55, +38(067) 345 -15-55.

Гуманітарний хаб для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини 

(м. Тернопіль, вул. Михайла Грушевського, 5-А)

Хаб надає підтримку внутрішньо переміщеним особам з окупованих територій Луганської області. Тут можна отримати гуманітарну допомогу, професійні поради з питань працевлаштування, юридичні та психологічні консультації тощо. Графік роботи центру – у будні з 10:00 до 15:00.

Звернутись до хабу можна за номером телефону: (095)21-71-068.

Читайте також: Де у Тернополі надають психологічну допомогу вимушеним переселенцям

Владислава Капітан 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео