Віра Олександрович

Винахідливі аферисти просять тернополян класти гроші на рахунок в Ощадбанку

Аферисти

На Тернопільщині орудують телефонні шахраї-псевдоподатківці. Тому, якщо вас раптом турбують із ДФС і просять гроші, не поспішайте вірити.

Про це громадян попередили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Шахраї, вдаючи посадових осіб територіальних органів ДФС у Тернопільській області, телефонують до керівників підприємств чи приватних підприємців і вимагають матеріальну винагороду, - кажуть у податковій. - Зокрема, неабияку активність зловмисників останнім часом зафіксували в обласному центрі. Днями невідомі особи телефонували із номера 066-526-46-42 до платників податків Тернополя, звертаючись до них із проханням надати кошти.

До речі, аферисти нині – винахідливі, тому пропонують сплатити певну суму відразу на рахунок в Ощадбанку 5167490171599724.

- Наголошуємо: службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи від імені довірених осіб не давали і давати не можуть, - продовжують у податковій. - Проте, як свідчить практика, частина громадян не перевіряє інформацію і надає кошти зловмисникам. Хоча вони, по суті, кидають тінь на честь і ділову репутацію працівників ДФС загалом.

Тому в ГУ ДФС у Тернопільській області закликали платників податків бути обачними й не піддаватися на провокації.

- У випадку отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від ім’я працівників органів ДФС чи під виглядом працівників ДФС або нібито від їхнього імені, просимо негайно повідомити у відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону «102», - наголошують у податковій.

До речі, телефонувати можна і до Антикорупційного сервісу ДФС України «Пульс» за номером телефону 0-800-501-007, напрямок «4».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео