Віра Олександрович

Випускники у Тернополі пройдуть містом у масках і з дотриманням соціальної дистанції

Похиляк

Загальноміське свято «Випускник-2020» у Тернополі вирішили провести у п’ятницю, 31 липня. Втім, пішу ходу центральною частиною міста за певних умов можуть скасувати.

Нову дату для урочистостей нарешті погодили на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 16 липня. Відповідно, у загальноосвітніх навчальних закладах Тернопільської громади 31 липня відбудеться вручення атестатів, а також – пройде загальноміське свято «Випускник 2020». Про це у Ситуаційній кімнаті просила особисто Ольга Похиляк – начальниця міського управління освіти і науки.

– Свято «Випускник-2020» є дуже важливим для всіх, а тому сьогодні хотілося б остаточно визначитися із датою, – каже вона. – Саме 31 липня – день вручення атестатів. Зважаючи на те, що школи у нас зараз закриті, ми просимо вас дозволити вручити атестати на свіжому повітрі. 

Штаб1
Штаб1

Нагадаємо, про можливість проведення випускних у школах Тернопільщини говорили на засіданні регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вчора, 15 липня. Тоді ж домовилися, що остаточне рішення можна буде прийняти не раніше 22 липня. Зрештою, навіть у Тернополі неодноразово озвучували іншу дату для проведення свята – 1 серпня. Але тепер усе раптом «переграли».

Власне, дискусія дійсно була, тривала вона довго, адже чимало пересторог мали медики. Втім, врешті всі дійшли спільної думки, яку озвучив міський голова Сергій Надал.

– Ми плануємо, що 31 липня на відкритих локаціях шкіл відбудеться вручення атестатів, – розповідає він. – Після цього випускники, як і зазвичай, урочистою пішою ходою пройдуть центральними вулицями Тернополя від Надставної церкви до Центрального стадіону.

Там, на стадіоні і проведуть урочисту церемонію нагородження медалістів.

– Однак наголошую: Парад випускників цьогоріч відбудеться по-особливому, – додає Сергій Надал. – Обов’язковими умовами його проведення є дотримання усіма учасниками ходи маскового режиму і рекомендованої головним санітарним лікарем України соціальної дистанції.

Зазначимо, свято «Випускник-2020» у Тернополі проведуть лише у тому разі, якщо впродовж наступних двох тижнів на території міста не спостерігатимуть різкого зростання рівня захворюваності на COVID-19, а також, якщо Уряд чи обласний Штаб не введе додаткові обмежувальні заходи. Зауважимо, наразі на Тернопіллі фіксують позитивну динаміка захворюваності. «Сплеск» числа хворих стався лише за минулу добу – 44 нових випадки.

До речі, у випадку введення додаткових карантинних обмежень Кабінетом Міністрів чи зростання кількості хворих 31 липня у Тернополі проведуть тільки вручення атестатів і медалей випускникам, а також відзначать переможців загальноміських конкурсів. Задля дотримання санітарних норм, цей захід пройде на Співочому полі. На жаль, у такому випадку ходу випускників шкіл доведеться скасувати.

Фото з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео