Високопосадовець з Тернополя на один день став космонавтом (фото)

м2

Коли людина наближається до науки - вона пізнає світ. Так, Віктор Мацикур - начальник управління фізичної культури та спорту у ТОДА, відкрив для себе ще одне місце, у якому можна наблизитись до неймовірного.

- Я щасливий. Побував нині в музеї видатного українця, Сергія Корольова, - пише він на своїй сторінці у Facebook. - Одне з моїх дитячих захоплень - наука про космос, дослідження незвіданого, квантова фізика, астрономія, «фізика неможливого», історія космонавтики, проект «Апполон».

Вражень багато, адже Корольов - архітектор радянської космонавтики. А починалась українська космонавтика, до-речі, з Юрія Кондратюка (Олександра Шаргея), забутого українського генія, жаль, що його досі в музеї ніде не згадано, хоча теоретик, росіянин Ціолковський, наприклад є.

Торкнувся руками капсули, яка пройшла з скаженою швидкістю всю атмосферу і повернула екіпаж космонавтів з орбіти, неймовірно.

Хочу сказати, що в такі моменти просто розпирає груди від того, що я українець, що наша нація багата на геніїв, на поводирів у світі темряви та неуцтва, на винахідників та пророків. Прикро, що зараз наука в Україні не цікавить нікого, бо саме вона робить прогрес, а тому і прогрес в країни зараз мінімальний, бо користуємось чужим і купуємо це за великі гроші.

А насправді, найбільш ліквідний товар, який можна безкінечну кількість разів продавати за кордон - це ідеї, які продукуються нашими кращими «мізками». І не кажіть про чорнозем, ліс, сланці чи калійну сіль. Без мізків ми за безцінь можемо лише продавати сировину мудрішим за нас, а вони нам готові продукти продають завжди за грубі гроші.

Цей абзац просто про гроші і зиск, хоча для мене це другорядне в науці.

м7
м7

м8
м8

м9
м9

м10
м10

м1
м1

м3
м3

м4
м4

м5
м5

м6
м6

Фото з допису Віктора Мацикура на сторінці у Facebook

 

Вибір читачів за тиждень

Відео