Ростислав Фук

«Взірець мужності та незламності»: на Тернопільщині попрощалися з 40-річним нацгвардійцем (фото)

Життя Героя обірвалося 9 серпня під час обстрілу на Донеччині. Світла пам’ять

Теребовлянська громада 17 серпня зустріла та провела в останню дорогу молитвою і почестями 40-річного військовослужбовця Володимира Штаблавого. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

У цивільному житті Володимир був майстром з обробки каменю. Понад місяць тому помер батько Героя, вони не змогли попрощатися, але тиждень тому захисник приїздив додому, щоб помолитися за батька.

Солдат Володимир Штаблавий був призваний на військову службу під час мобілізації у 2022 році. Служив стрільцем стрілецького батальйону (з конвоювання, екстрадиції, охорони підсудних та охорони громадського порядку) Національної гвардії України. Його життя обірвалося 9 серпня внаслідок важкого поранення, яке він отримав під час обстрілу на Донеччині. Володимир Штаблавий

Прощалися із Героєм у рідному селі Ласківці зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та навколішки. Він — патріот, взірець мужності та незламності. Йому назавжди 40…Таким назавжди залишиться у нашій пам’яті, – йдеться в повідомленні.

Віддати останню шану Герою прийшли рідні, керівництво громади, священнослужителі, побратими, друзі, знайомі та мешканці громади.

Чин похорону відбувся в церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Поховали воїна на місцевому кладовищі.

Зі слів рідних, захисник був щирою, доброю людиною, готовий завжди прийти на допомогу.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Володимира Штаблавого з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Читайте також: «До останнього подиху боролися за Україну»: у Тернополі поховали двох побратимів

Фото Теребовлянської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео