Як голосуватимуть на виборах президента 2019 переселенці Тернопільщини

17

Для переселенців, які проживають на території Тернопільської області, буде особлива процедура реєстрації на виборах.

Через те, що виборче законодавство є неврегульованим, вже 5 рік поспіль, переселенці не можуть проголосувати на місцевих виборах, зазначила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Вона вказує на те, якщо переселенці звернуться до реєстру виборців зараз, а не в останні дні, то це займе близько 10-15 хвилин. Проте, Тетяна Сліпачук відхилила можливість створення віртуальних округів для захоплених територій.

– Законом така можливість виключається, тому що місце голосування за мажоритарними округами чітко прив'язане до місця реєстрації. Для того, щоб це змінити, потрібно змінити закон. Це пряма норма. Там, де є прогалина, комісія ще може своєю постановою дати якісь роз'яснення і його закрити, – пояснила Сліпачук.

Також вона зазначила, що комісія буде порушувати питання про можливість ВПЛ голосувати на місцевих виборах, за мажоритарних депутатів в округах, де вони живуть, пише «Слово і діло».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео