Як і коли дешево купувати авіаквитки?

avia

Авіапереліт - чи не найшвидший спосіб подорожувати на великі відстані. Однак він і найдорожчий.

Саме тому я зібрала ряд правил, які допоможуть тернополянам та й українцям загалом дешево шукати авіаквитки.

В першу чергу все залежить від того, куди саме ви збираєтеся летіти, адже правила та цінова політика в Європі значно різниться від тої, що діє на інших материках.

Правило No1 - бронюйте заздалегідь

Куплені завчасно квитки обійдуться значно дешевше. Так, за білети в межах Європи, заброньовані як мінімум за два місяці наперед (в ідеалі - 65-75 днів) ви заплатите на 26% дешевше. Замовивши квитки в інші куточки планети за 40-50 днів наперед ви зекономите в середньому 39%.

Правило No2 - найвигідніший день тижня

Є топові дні, у які перельоти дорожчі, а є і такі, у які - найдешевші. Тому, якщо плануєте летіти в Європу, купуйте білет на четвер (економія 9%), тоді як у неділю його вартість буде на кілька євро більшою. А от найкращим днем для польоту в США чи в Австралію є четвер (економія 16%), а найгіршим, тобто найдорожчим - субота.

Правило No3 - година польоту

На вартість авіаквитка впливає і час, коли здійснюватиметься рейс. Так, дешевшими в Європі є рейси, що відбуваються ввечері (9% економії), тоді як на інші напрямки - опівдні (до 53% економії). Не вигідно брати білети на обід та на ранок відповідно.

Чим саме зумовлені такі перепади цін - не відомо. Цього не пояснюють навіть авіакомпанії, однак правила й справді діють. Як не вірите, то перевірте на собі.

До слова, не варто забувати про сезони відпусток та великі свята (Різдво, Новий рік тощо). У цей період авіаквитки автоматично зростають у ціні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео