Віра Олександрович

Як на Тернопільщині захищали традиційну українську сім’ю і землю (фото)

Засідання

Низку політичних звернень ухвалили депутати Тернопільської обласної ради на сесії 20 грудня. Зокрема, йшлося про присвоєння Ярославу Стецьку звання Героя України, а також захист інституції сім’ї в Україні.

Нагадаємо, це засідання було виїзним і проходило у Чорткові. Про те, що також там відбувалося, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Депутати
Депутати

По-перше, Тернопільська обласна рада одностайно прийняла звернення до Президента України щодо присвоєння звання Героя України Ярославу Стецьку (посмертно).

Цитуємо документ: «Як зазначав відомий письменник і громадський діяч Сергій Плачинда: «Узагальнюючий геній Ярослава Стецька і все його життя було підпорядковано одній ідеї – ідеї побудови Української Соборної Самостійної Незалежної Держави. Однією із найбільших заслуг Ярослава Стецька перед українським народом, українською історією є його проект націоналістичної, державницької  і політичної доктрини побудови Української Держави. Це суто Стецькове вчення, яке годилося б узяти як дороговказ і керівництво до дії в сучасній Україні». Широке визнання міжнародною спільнотою, її повагу здобув Ярослав Стецько як багаторічний очільник Антибільшовицького блоку народів, який очолював із 1946 до 1986 року. Переконані, що постать Ярослава Стецька цілком відповідає вимогам пунктів №№1, 6, 7, 11 Статуту звання Героя України».

По-друге, на Тернопільщині наступний, тобто 2019-й рік оголосили Роком сім’ї. Таке рішення також отримало позитивні відгуки у більшості політиків. Принагідно вони прийняли звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Президента щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Обласна рада попросила центральні органи влади підтримати звернення, прийняте на Форумі сім’ї Тернопільщини 12 грудня (про це «Терен» писав ТУТ – прим.).

Депутати5
Депутати5

Зокрема, депутати висунули кілька вимог: зберегти чинну редакцію ст. 51 Конституції України, у якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки, створити Міністерство у справах сім’ї або запровадити інститут Урядового уповноваженого з питань сім’ї, зупинити процес внесення змін до Конституції України та інших нормативно-правових актів у частині викривлення дефініцій сім’ї, шлюбу, батьківства, материнства і дитинства тощо.

Окрім того, депутати звернулися до Президента Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Цитуємо цей документ: «За даними різних соціологічних досліджень, від 70% до 80% селян виступають проти вільного продажу землі. Поспішна земельна реформа, не підтримана народом, не матиме успіху, підірве довіру людей до влади, спричинить соціально-політичні потрясіння в суспільстві. Закликаємо Вас зупинити спроби поспішного запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення та продовжити мораторій на їх продаж до 01 січня 2025 року. Пропонуємо негайно приступити до розробки і прийняття у цей період нормативно-правових документів щодо регулювання майбутнього ринку землі. Започаткувати пілотні проекти з продажу державних земель із метою напрацювання моделі відкриття ринку землі, що належить громадянам на правах особистої власності».

Фото із сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео