Віра Олександрович

Як працювали депутати із Тернопільщини: від господарки до скандалів (фото, відео)

Депутати6 (Copy)

Понад 60 питань встигли розглянути депутати Тернопільської обласної ради сьогодні, 8 грудня. Втім, частину роботи політики просто відклали – на наступне засідання.

Зокрема, зміни внесли до рішення Тернопільської обласної ради від 2 серпня 2017 р. за №674 «Про визначення представників від Тернопільської обласної ради до складу наглядової ради установи «Агенції регіонального  розвитку в Тернопільській області». Виявилося, що там потрібно лише двох людей, а визначили трьох. Тож залишити у Наглядовій раді вирішили Ольгу Заставну (ВО «Свобода») і Андрія Цибульського («УКРОП»).

Укроп (Copy)
Укроп (Copy)

Оскільки Андрій Палюх – представник громадськості там виявився непотрібним, то його запропонували включити у… поліцейську комісію (колишню кадрову – прим.). Туди дуже рвався свободівець Олександр Башта, але голова обласної ради Віктор Овчарук, усміхаючись, повідомив, що більше членів у ту комісію не потрібно.

Власне, попрацювали депутати на цьому засіданні непогано, адже рішення приймали дружно, без обідньої перерви. Якщо не рахувати «антракту», який ще на початку сесії для перемовин попросила фракція ВО «Свободи», то збоїв більше і не було – із 10.45 до 16.20. Так, успішно депутати прийняли майже десяток рішень із господарських питань.

Перемовини (Copy)
Перемовини (Copy)

Зокрема, депутати підтримали реорганізацію комунальної установи «Тернопільська обласна комунальна психолого-медико-педагогічна консультація» шляхом перетворення в комунальну установу «Тернопільський обласний ресурсний центр із підтримки інклюзивної освіти», комплексну програму «Здоров’я населення Тернопілля 2017-2021 рр.», «Проголошення нових територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Тернопільської області, надали мисливські угіддя у користування державному підприємству «Чортківське лісове господарство». Окрім того, політики підтримали зміни до «Програми розвитку лісового господарства Тернопільщини на 2017-2021 рр.». А от питання «Про внесення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 31 травня 2016 р. за №175 «Про реформування друкованого засобу масової інформації газети «Свобода» і редакції газети, співзасновником яких є Тернопільська обласна рада», перенесли.

Депутати2 (Copy)
Депутати2 (Copy)

До того ж, сесія підтримала клопотання Державної служби геології і надр України від 26 липня 2017 р. за №16156/03/12-17 про надання погодження щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами із метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, пісковиків ділянки Дарахівської, розташованої на території Дарахівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області.

[embed]https://youtu.be/RBpzrAoWcQs[/embed]

Без скандалів все ж не обійшлося. Так, далеко не всім сподобалися виступи активістів із ГО «Автомайдан». Окрім того, на знак протесту фракція «Самопоміч» передчасно залишила сесію обласної ради (про це читайте згодом – прим.). Про те, що також відбувалося у залі, читайте ТУТ і ТУТ.

До речі, наступне засідання сесії обласної ради обов’язково проведуть ще цього місяця. Річ у тім, що депутатам сьогодні роздали проект бюджету Тернопілля на 2018 рік. Уже наступного тижня розпочнеться процедура його обговорення і внесення правок. Тож ухвалити кошторис краю на наступний рік повинні десь у 20-х числах.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео