Оксана Бучко

Як тернополяни могли не прослухати ЗНО з англійської мови?

25risunok

Щоб скласти ЗНО з англійської мови на високі бали, тернополяни мали не прослухати його початок. Завдань на розуміння мови на слух було 16. Аби впоратись із ними, слід розуміти слова у відповідності до зображень; визначати правдивість фактів, звертаючи увагу на деталі; а також розуміти зміст озвученої історії, базуючись на синонімії.

Тож у завданні із зображеннями вступники мали почути, що годинник обрали із браслетом та квадратним циферблатом – bracelet and square form. Також, що забрати в бібліотеці із собою хотіли журнал – magazine. А замовити на starter все таки вирішили salad, хоч на початку згадали усі види їжі.

У правдивих фактах розповідають історію про програму Au Pair. Тож вступники повинні були зрозуміти, що:

- сім’я has the right to change employee, хоч у тексті не говориться про це прямо, а лише про потребу справлятись із обов’язками;

-сім’я не платить за куховарство, хоч у тексті йдеться про можливу потребу куховарити і мається на увазі - за ту ж оплату.

У тексті про співачку треба зрозуміти, що:

-після переїзду She searched for opportunities to record her songs, бо йдеться про відмови – she rejected the propositions about music group. 

-everything has happened to her she put into her songs – це автобіографічні пісні.

Розвивати такі навики слухання слід протягом року, прослуховуючи завдання ЗНО минулих років, тестові пробні завдання, а також подкасти різних ресурсів із завданнями.

Про інші завдання ЗНО читайте ТУТ.

Також нагадаємо, що 5 тернополян здали ЗНО з математики та фізики на 200 балів. Про це «Терен» писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео