Тамара Коблик

Які порушення фіксують у Тернополі під час комендантської години

Більшість громадян, які порушують вимоги воєнного часу, перебувають в стані сп’яніння

Порушення комендантської години, нетверезі кермувальники та наркотики – це те, з чим стикаються під час патрулювання бійці добровольчого батальйону «Тайфун», які пильнують за порядком та охороняють громадський спокій у Тернополі. Про це повідомили на сторінці добробату у фейсбуці.

Нерідкість – п’яні за кермом. Можемо запевнити, що всі такі порушники понесуть належну відповідальність. Адже ми не лише дбаємо про те, аби вчасно відреагувати на порушення, а й, власне, спостерігаємо за розвитком ситуації в плані відповідальності, - йдеться в повідомленні. - Так, буквально сьогодні міськрайонний суд прийняв рішення позбавити одного із порушників права керувати автомобілем на рік та призначив штраф – 17 тисяч гривень. Нагадаємо, саме наші бійці затримали нетверезого кермувальника Volkswagen Т-5 ще на початку травня.

Впродовж цих двох тижнів подібні випадки були знову. Наприклад, одного з таких порушників затримали за кермом мотоцикла (ВО5778АА). На чоловіка склали 2 протоколи: водіння в стані алкогольного сп’яніння та відсутність водійського посвідчення. Ще один чоловік у стані сп’яніння кермував самокатом.

Патрулюючи місто, ми звертаємо увагу на всіх осіб, які здаються підозрілими. І зазвичай підозри підтверджуються – впродовж минулих двох тижнів ми виявили на вулицях міста 3-х чоловіків з інших регіонів, які, як виявилося, підозрювані у вчиненні крадіжок. Цих осіб передали у відділення поліції, - повідомляють у добробаті.

Профілактичних бесід з тими, хто перебував в громадських місцях після початку комендантської години впродовж вищезазначеного періоду було проведено понад сотню. Майже половина з цих осіб перебували в стані сп’яніння.

На вулицях продовжують виявляти осіб, які мали з собою, або були під дією наркотичних чи інших заборонених речовин. Таких осіб відразу передають поліції і нерідко виявляється, що вони «закладчики» – ті, хто розповсюджує наркотичні речовини.

Нагадаємо, в Тернополі та області комендантська година триває з 23:00 до 5:00. У цей час пересуватися містом без відповідного дозволу – заборонено. Також громадянам варто постійно мати з собою документи, які посвідчують особу.

Фото зі сторінки Добровольчого батальйону «Тайфун»

Вибір читачів за тиждень

Відео