Віра Олександрович

Які сюрпризи приніс аграріям 2017 рік?

Аграріі

Через скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ усіх сільгоспвиробників, зареєстрованих як суб’єкти спеціального режиму оподаткування, перевели на загальну систему оподаткування ПДВ.

І сталося це, починаючи із 1 січня 2017 року, наголосили у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

Починаючи із податкової звітності за перший звітний (податковий) період 2017 року сільгоспвиробники подають до ДФС винятково податкову декларацію із позначкою «0110», де відображають розрахунки із бюджетом за усіма операціями такого сільгоспвиробника, - пояснюють у податковій. - Від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом за останній звітний період перебування на спеціальному режимі переносять до податкової декларації із позначкою «0110» за перший звітний період 2017 року.

Додаткові електронні рахунки будуть закриті після проведення розрахунків із бюджетом:

  • для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують місячний податковий період - із 31 січня 2017 року;
  • для сільськогосподарських товаровиробників, які застосовують квартальний період - із 20 лютого 2017 року.

До слова, реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування складених сільськогосподарськими товаровиробниками за операціями із реалізації товарів/надання послуг сільськогосподарського призначення, проведеними у 2016 р., здійснюватимуть до 15 січня 2017 року включно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео