Якими були перші два агітаційні місяці виборчої компанії на Тернопільщині

У Тернополі представили результати перевірки виборчої компанії, яка розпочалася з січня цього року та триватиме до виборів Президента.

Протягом січня-лютого по Тернопільщині представники Громадянської мережі ОПОРА аналізували та фіксували порушення агітаційної програми кандидатів на пост Президента та слідкували за тим, як проходить виборча компанія на території нашої області.

Саме тому 26 лютого представники ОПОРИ представили результати двомісячної роботи над дослідженням усіх етапів компанії, її порушення та тенденції.

На даний момент наші спостерігачі є у кожному із територіальних виборчих округів в Тернопільській області, які спостерігають за дотриманням правил недавно утвореними окружними виборчими комісіями.  Протягом цього часу ми стежили за дотриманням законодавства суб’єктами виборчого процесу у сфері агітації. Окрім того, у день голосування, тобто 31 березня, до цього залучать ще деяку частину спостерігачів, аби вибори пройшли за чинним законодавством, – розповідає регіональний координатор Громадянської мережі ОПОРА Іван Маруняк.

Протягом січня-лютого Тернопільщину відвідали 8 кандидатів: Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Володимир Зеленський, Руслан Кошулинський, Олександр Шевченко, Олександр Соловйов та Валентин Наливайченко. За час візитів їм вдалося побувати у 10 населених пунктах області.

За вказаний період спостерігачі ОПОРИ фіксували по області агітаційну продукцію на носіях зовнішньої реклами, яку поширювали 13 кандидатів. Серед них Сергій Тарута, Євгеній Мураєв, Ольга Богомолець, Андрій Садовий, Ігор Шевченко та інші. Також у селищах області виявляли намети, в яких проводили агітацію за Петра Порошенка, Андрія Садового, Анатолія Гриценка, Олександра Шевченка. Були в області й брендовані автобуси Олега Ляшка, Юлії Тимошенко та Андрія Садового, в яких представники команди кандидатів пересуваються для агітації.

Окрім того, під час прес-конференції представники поліції та ОПОРИ розповіли про найпоширеніші порушення в агітації та про нову для області посаду омбудсмена із захисту виборчих прав. Про це, а також про те, які дії не варто вчиняти під час виборів, читайте у наступних матеріалах «Терену».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео