Віра Олександрович

Японці зробили Чорткову подарунок на більш як 100 тисяч доларів (фоторепортаж)

Основне

Фінансову допомогу Проекту модернізації медичного обладнання у Чортківській центральній комунальній районній лікарні надав Уряд Японії. Вартість подарунку сягнула 119 тисяч 15 дол. США.

Як повідомили на сторінці цього медичного закладу у «Фейсбуці», радник Посольства Японії в Україні пан Рюта Фукуя побував у них 2 жовтня. Тоді ж відбулася урочиста церемонія передачі каталогу обладнання, закупленого завдяки Проекту модернізації медичного обладнання у найбільшій лікарні Чортківського району.

Оснащення4
Оснащення4

Нагадаю, у співпраці із Всеукраїнським благодійним фондом «Україна-Свята Родина» протягом 2013 року за кошти уряду Японії купили ендоскоп «Pentax», систему діагностичну ультразвукову «TOSHIBA Aplio MX SSA-780A», систему ЕКГ для обстеження хворих із серцево-судинною патологією за Холтером (цілодобове спостереження) і деяке лабораторне обладнання: мікроскоп біологічний, лічильник лейкоцитарної формули, центрифугу. Усе вказане оснащення встановили у приймальному відділі невідкладної допомоги.

Оснащення3
Оснащення3

Зустрічали високого гостя голова Чортківської районної держадміністрації Оксана Чайчук, голова районної ради Віктор Шепета і міський голова Чорткова Володимир Шматько.

У лікарні
У лікарні

Дякували пану Рюта Фукуя за надану допомогу: головний лікар КНП «Чортківська ЦКРЛ» Роман Чортківський, заступник головного лікаря Світлана Шага, завідуюча гінекологічного відділення Лариса Федорейко, лікар-ендоскопіст Мирослав Цепенда, лікар-функціоналіст Марія Мазуренко, лікар-УЗД Лілія Волкова, а також завідувач лабораторним відділом Володимир Келичава.

У лікарні4
У лікарні4

Як повідомили у лікарні, ендоскопом щорічно оглядають від 1500 до 2000 пацієнтів, ультразвукове обстеження проходять від 1500 до 3000 пацієнтів на рік. Завдяки цим обстеженням за 5 років роботи виявили, окрім інших захворювань, 165 онкопатологій.

Оснащення
Оснащення

Натомість Холтерівською системою протягом року обстежують до 130 пацієнтів із неуточненими аритміями, скритими епізодами ішемії, підвищеним артеріальним тиском. А лабораторне обладнання дає змогу зробити до 3200 обстежень за рік, зокрема, при невідкладних станах.

Оснащення2
Оснащення2

Це обладнання дало змогу підвищити ефективність заходів із профілактики, своєчасного виявлення і надання медичної допомоги пацієнтам із онкопатологією, серцево-судинними недугами тощо.

У лікарні3
У лікарні3

Цей Проект реалізували завдяки Програмі безвідплатної допомоги Уряду Японії «Кусаноне», спрямованій на підтримку ініціатив, представлених громадами та об’єднаннями для задоволення різних потреб на місцевому рівні. Така ініціатива іноземців має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа – не залишена поза увагою. Неприбуткові організації можуть взяти участь у конкурсі для отримання гранту, заповнивши форму заявки, що розміщена на сайті Посольства.

У лікарні2
У лікарні2

Починаючи із 2002 року в Україні завдяки програмі «Кусаноне» реалізували 127 проектів, у тому числі – у Чорткові. Вкладена сума загалом сягнула понад 9,11 млн дол. США.

Фото – зі сторінки Чортківської лікарні у «Фейсбуці»

Подарунок
Подарунок

Довідка. Цей грант є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. Із початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала нашій державі допомогу у сумі 3,1 млрд дол. США.

Вибір читачів за тиждень

Відео