Віра Олександрович

Варто знати: по які послуги жителі Тернопільщини ходили у податкову

23575DEA-C0C4-46B1-9079-7AD38A3FCC98

Жителі Тернопільщини вже отримали у податковій 15 тисяч 414 електронних підписів. Причому люди переважно хотіли скористатися послугою з видачі картки платника податків абовносили до паспорта дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Платникам податків з Тернопільщини впродовж 3-х кварталів цього року працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє у ЦОПі Тернопільської ДПІ, видали 15 414 сертифікатів електронного цифрового підпису, - кажуть у податковій. - Ситуація із поширенням коронавірусної інфекції спонукала жителів нашого краю до активного використання електронних сервісів та обмеженого безпосереднього спілкування.

До того ж, люди оцінили, що наявність цифрового підпису відкриває його власнику можливості Електронного кабінету: від подання звітності, заяв – до з’ясування нарахованих та сплачених платежів тощо.

- Вважаємо за доречне нагадати, що послуги з видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, приватних підприємців та громадян є безкоштовними, - наголошують у податковій.

Що цікаво, упродовж січня-вересня 2021 року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 76 679 адміністративних послуг, що на 9 128 більше, ніж торік. Причому у підрозділі електронних сервісів надали56 057 адміністративних послуг із загальної кількості.

- Зверталися платники переважно, щоб скористатися послугою з видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - уточнюють у податковій. - Таку послугу отримали 35517 жителів краю. Трохи менше тернополян звернулися, аби отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплаченихдоходів та утриманих податків.

Цією послугою, за словами податківців, скористалися 13 584особи. Також актуальними були послуги щодо отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації платником єдиного податку. Такі послуги отримали 7 632 і4 574 осіб, відповідно.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео