Тамара Коблик

«Його життя - це музика»: у Тернополі провели вечір пам'яті на честь композитора Леоніда Міллера (фото, відео)

На вшанування пам’яті відомого музично-культурного діяча Тернопільщини та України завітали знані тернополяни

Вечір пам’яті «У полоні музичного Орфея», присвячений 75-річчю від дня народження Леоніда Міллера – диригента, композитора та заслуженого діяча мистецтв України провели в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці 1 грудня. Про це повідомили на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

На вшанування пам’яті відомого музично-культурного діяча Тернопільщини та України завітали знані тернополяни: директор Тернопільського муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» Володимир Грицай, заслужений артист України Микола Блаженко, керівник народного ансамблю народних інструментів Тернопільського обласного методичного центру народної творчості Олексій Лещишин, український співак, композитор, педагог Ігор Вовчак, а також Георгій Міллер – син композитора.

Він займався музикою від молодих років до самого закінчення. Скільки я пам'ятаю батька, - це завжди були ноти і музика, він завжди щось аранжував чи перекладав якусь музику для оркестру, часом і писав якісь свої твори. Після того, як він захворів, займатись улюбленою справою йому стало трішки важче, але він завжди був у нотах. Моя мама сварилась на нього, щоб поберіг здоров'я, але він без музики не міг. Навіть коли йшов гуляти, то заходив до знайомих музикантів поговорити про щось музичне. Вічна пам'ять тобі, маестро, - розповів Терену Георгій Міллер.

Леонід Міллер

На вечорі представили мультимедійну презентацію до дня народження композитора:

До слова, 25 листопада в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену творчості Леоніда Міллера під назвою «Життя в музиці». В експозиційних вітринах представлено матеріали, передані на зберігання у фонди музею родиною Леоніда Міллера. Триватиме вона до 9 грудня. Детальніше про відкриття виставки – на відео:

Довідково:

Леонід Міллер - визначний музично-культурний діяч (музикант, диригент, аранжувальник, оркеструвальник, інструменталіст, композитор), за походженням німець. Заслужений працівник культури Бурятії (1983), заслужений працівник культури Угорщини (1988). Член Національної ліги українських композиторів (1993), Національної Всеукраїнської музичної спілки (1994), Всесвітньої асоціації діячів симфонічної, духової, естрадної музики й ансамблів (1996). Заслужений діяч мистецтв України (2011).

Фото Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки та Георгія Міллера, відео Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки та Тернопільського обласного краєзнавчого музею

Вибір читачів за тиждень

Відео