Олег Снітовський

Юнаки з Тернопільщини не шкодують, що поїхали до Києва (фоторепортаж)

Заставка02 (Copy)

Студенти Кременецького лісотехнічного коледжу відвідали міжнародну виставку у столиці України.

Унікальну можливість на власні очі побачити найсучасніші технології з усього світу, поспілкуватися із знаними фахівцями отримали студенти та їхні наставники із Кременецького лісотехнічного коледжу, які відвідали 17-ту Міжнародну виставку обладнання і технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH.

01 (Copy)
01 (Copy)

- Поїздка відбулася за сприяння компанії Wood-Mizer ТОВ «МОST-Україна», її директора Олександра Твердохліба та інших благодійників, які підтримують наш заклад. До речі, саме згадана компанія в рамках проекту «Майбутнє переробляння деревини у твоїх руках» за сприяння Української асоціації деревообробного обладнання подарувала коледжу пилораму Timbery M100 з бензиновим двигуном. Такий верстат дозволяє нашим студентам отримувати практичні навички для майбутньої роботи. А тут, на виставці роздивляємось технічні новинки, знайомимось із досягненнями у лісовій галузі. У нашому навчальному закладі матеріально-технічна база постійно оновлюється, то придивляємось, може і з часом щось закупимо. Та й для студентів це добре. Одне, коли вони це все бачать десь у книгах чи в інтернеті, інше, коли тут, безпосередньо, коли можна підійти, роздивитися, навіть спробувати, як все працює,  – каже майстер виробничого навчання коледжу Володимир Волянюк.

02 (Copy)
02 (Copy)

- У системі лісового господарства, у тому числі у лісотехнічному коледжі я працюю 45 років. Підготував не одну сотню студентів, молодих спеціалістів. І сюди привіз разом із іншими викладачами групу студентів. Ми часто їздимо на такі виставки, от навесні були у Львові тепер тут – у Києві. Мета зрозуміла – нехай ці хлопці побачать, що робиться у світі, який є прогрес, подивляться на техніку, з якою, можливо, їм доведеться працювати, - додає Володимир Селедець, викладач спеціальних дисциплін Кременецького лісотехнічного коледжу

04 (Copy)
04 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

Серед учасників поїздки – студент коледжу - Олександр Урбан. Каже, що у навчальний заклад поступив, через те, що ще у школі дуже любив столярну справу, подобалося працювати на токарних станках.

- У коледжі освоюємо майбутню професію – майстер з обробки деревини, вже досить швидко складаємо меблі.

- А тут, на виставці, просто очі розбігаються. Особлвио мене і хлопців здивувала пилорама серії LT70, яку демонструвала компанія «МОST-Україна». Той станок настільки точний, що до міліметра може нарізати дошки. І робить це все дуже швидко. Давали нам навіть спробувати працювати, аж дух перехоплювало! – емоційно говорить Олександр Урбан.

06 (Copy)
06 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

08 (Copy)
08 (Copy)

Хтозна, можливо після відвідин такої виставки Олександр та його колеги ще активніше будуть опановувати премудрості   деревообробної науки, аби у майбутньому стати висококласними спеціалістами.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео