Тамара Коблик

За державну зраду і колабораціонізм судитимуть жителя Херсонщини

З жовтня 2022 року до липня 2023 року чоловік брав безпосередню участь у боях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій території Запорізької області

За матеріалами Служби безпеки України довічне ув’язнення загрожує зраднику, який добровільно перейшов на бік ворога та воює проти українських захисників у Запорізькій області. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Слідчі СБУ здобули беззаперечні докази вини 50-річного жителя тимчасово окупованого села Князе-Григорівка Каховського району, котрий у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та  вступив до лав «добровольчого батальйону ім. П.А. Судоплатова» - незаконного збройного формування, підконтрольного російським окупантам.

Під час досудового розслідування встановили, що обвинувачений приєднався до бойовиків, які у складі угруповання російських військ встановлювали і підтримували окупаційний режим на захоплених ворогом територіях Запоріжжя.

У окупаційному «добробаті» він перебував на посаді командира відділення та керував учасниками проросійського незаконного збройного формування під час ведення бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України. 

З жовтня 2022 року до липня 2023 року чоловік брав безпосередню участь у боях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності зрадника. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪ ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

За вчинення таких злочинів винним загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до фактичної відповідальності.

Фото сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео