Орест Сарматський

За один день перший віце-прем’єр-міністр встиг оцінити дороги на Тернопільщині, зіграти у гру «Хто швидше», пообідати у шкільній їдальні та відкрити елеватор (фото)

k06

Завершилася робоча поїздка першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва на Тернопільщину.

Як вже повідомляв ТЕРЕН, на початку дня київський гість позитивно оцінив якість ремонту дороги Тернопіль-Львів.

Подякувавши дорожникам за добру роботу, він разом із очільником області Степаном Барною помчав на південь Тернопілля, у Заліщицький район. Дорогою Степан Кубів із господарями краю заїхав у Ягільницьку загальноосвітню школу, де навчався нинішній голова ОДА Степан Барна.

Високі гості поспілкувалися з колективом та пообідали разом з маленькими школярами у їдальні. Щоб заохотити малечу до поїдання їжі, Степан Кубів запропонував дітям гру «Хто швидше».

Невдовзі кортеж із високим урядовцем та представниками обласної влади прибув у село Дзвиняч Заліщицького району.

- Уряд має чітку експортну стратегію - модернізація, інновації, формування додаткових ринків збуту, переробка. Для цього формується чіткий ланцюг створення додаткової вартості продукції. Це дозволило з початку року тільки у переробній галузі дати на 3 мільярди гривень більше надходжень до бюджету, ніж торік. І приємно, що підтвердженням цього є введення в експлуатацію такого елеватора загальною потужністю 90 тисяч тонн, де працюватиме майже 70 осіб», - сказав Кубів під час відкриття першої черги елеватора у тутешньому селі.

Як позитивну тенденцію він підкреслив той факт, що в Тернопільській області потужність елеваторів сягнула 1 мільйон 200 тисяч тонн, а в цілому з початку року в економіці краю створено 45 тисяч робочих місць.

На цьому робоча поїздка віце-прем’єр-міністра України Степана Кубів на Тернопільщину завершилася.

заставка01
заставка01

k07
k07

k02
k02

k05
k05

k04
k04

k03
k03

k01
k01

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео