Ростислав Фук

За пропозицію 40 євро хабаря поліцейським тернополянин може сісти на 4 роки

Чоловік керував авто в нетверезому стані

поліція

40 євро пропонував житель Тернополя збаразьким патрульним, аби відкупитися за керування у нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, патрульні зупинили автомобіль «Рeugeot» за порушення правил дорожнього руху у селі Зарубинці Тернопільського району. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили, що 42-річний чоловік перебуває у стані алкогольного  сп’яніння.

Під час складання адміністративного протоколу водій всіляко намагався «залагодити питання», пропонуючи патрульним гроші. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, – кажуть поліцейські.

Даний факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео