Ростислав Фук

На Тернопільщині виявили чотирьох п’яних водіїв за минулу ніч

Поліцейські вкотре нагадують про відповідальність за водіння в нетверезому стані

поліція

Чотирьох водіїв, які керували в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, виявили правоохоронці Тернопільщини за ніч із 1 по 2 липня. Про це повідомляють на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

На трьох водіїв патрульні склали протоколи за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння), а на одного – за частиною 2 статті 130 (Повторне протягом року керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та винесли постанову за частиною 4 статті 126 (Керування автомобілем особою, яка позбавлена такого права) КУпАП.

Поліцейські нагадують про відповідальність:

  • за частиною 1 статті 130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за частиною 3 статті 130 – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за частиною 4 статті 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Шановні водії, вкотре наголошуємо: вживання алкогольних чи наркотичних речовин суттєво впливає на якість сприйняття та швидкість реакції, – кажуть правоохоронці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео