Віра Олександрович

За що Степан Барна просить вибачення у водіїв? (відео)

unnamed (11)

Нинішній стан траси Львів-Тернопіль, особливо на окремих ділянках шляху, цілком обґрунтовано викликає численні нарікання у водіїв. Її вже називають не дорогою, а жахом.

Поки шлях регіонального значення перебуває на капітальному ремонті, усе нові і нові фото «з місця» виставляють користувачі соціальних мереж.

[embed]https://youtu.be/mzQ40u18bH4[/embed]

Відео, на яких водії зафіксували поганий стан шляху, у Youtube – безліч!

[embed]https://youtu.be/kR63c8u0H6A[/embed]

Нагадаємо, траса, на ремонт якої перед «Євро-2012» виділили 65 млн грн, уже після першої зими виглядала страхітливо. Відтоді тільки й було розмов про її ремонт, адже проблема – не є секретом для влади Тернопілля.

unnamed (13)
unnamed (13)

-Там дороги просто немає, - визнає голова обласної держадміністрації Степан Барна. – Але якщо хтось хоче, щоб я зараз робив дорогу, то цього не буде. Я ставлю тільки питання перед Службою автомобільних доріг – залатати ями. Засипати шутром, щебенем. Кидати гроші в калабані, коли і температурний режим - надто низький, і погода – не відповідна для проведення робіт, я не дам!

Палиця має два кінці, стверджує голова ОДА: не даси гроші – зле, бо ями, даси – знову зле, бо кинуть асфальт у воду. А хто за це нестиме відповідальність?

-Я хочу якісну дорогу! Тому прошу вибачення за тимчасову незручність, від якої страждають водії та їхні авто, - каже Степан Барна. – Але будьте певні, як тільки настане тепло, ми відразу візьмемося за роботу. І буде у нас якісна дорога аж до Тернополя. Ми у цьому році, власне, поставили собі за мету – робити дороги. У нас уже є 150 мільйонів. Вони ніде не пропали!

unnamed (12)
unnamed (12)

Він нагадав, що Постановою Кабміну передбачили створення Відділу обслуговування доріг. Адже у зв’язку із ухваленням Закону «Про дорожній фонд» усі кошти, які відраховуються із транспортного податку на дороги тепер будуть залишатися на місцях.

-Із 1 січня 2018 року дороги місцевого і обласного значення відійдуть у наше розпорядження, - додає він. - Ми самі будемо здійснювати їх ремонт і нести відповідальність за його якість. До цього потрібно готуватися. Але потрібно розуміти одну річ: чи готова до цього комунальна служба області, чи готові до цього територіальні громади і навіть облавтодор? Чи є у них грейдери, катки та інші технічні засоби? Зрештою, кваліфіковані працівники, які зможуть виконувати ці роботи? Тож потрібно сідати і думати над створенням комунальних служб, що будуть обслуговувати наші дороги.

За словами Степана Барни, зараз обласні адміністрація і рада опрацьовують можливість створення в області мережі комунального підприємства, що будуть здійснювати ремонт і будівництво доріг.

- У випадку зі шляхами Тернопіль-Кременець, Львів-Тернопіль треба говорити про повну реконструкцію, - підсумовує він. – Ми до цього візьмемося, як тільки дозволить погода. Словом, нормальне функціонування магістральних доріг ми повинні забезпечити вже у цьому році.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео