За виборами на Тернопільщині громадським організаціям допомагає слідкувати посольство США

Для проходження виборів Президента України у прозорості, чесності та з дотриманням законодавства громадські організації Тернопільщини спільно працюють над проектом, який дозволяє слідкувати за ходом виборчої компанії. 

27 березня у Тернопіль завітав представник Фонду сприяння демократії посольства США Сергій Решетов, який спільно із громадськими організаціями області обговорив результати проекту та розповів про фонд, який допомагає слідкувати за виборчим процесом.

- Протягом року кожна із громадських організацій може подавати заявки на проекти. Проте є й тематичні проекти, один із яких в цьому році присвячений президентським та парламентським виборам, - зауважив помічник аташе з питань культури Посольства США в України Сергій Решетов.

Позиція проекту та посольства, за словами пана Решетова, це проведення чесних, легітимних виборів та передвиборного процесу. Мета проекту – слідкувати за виборним процесом, моніторинг та спостереження за можливими порушеннями.

- Наш проект розрахований на президентські та парламентські вибори, оскільки цей рік є для нас роком виборів. У рамках нашого проекту, ми маємо короткотермінових та довготермінових спостерігачів, останні будуть працювати протягом усього проекту і між виборами, - наголосив керівник проекту «Залучення молоді до активної участі у президентських та парламентських виборах України 2019 р. та запобігання порушень виборчого законодавства в Тернопільській області» Олександр Домбровський.

Проте, одна громадська організація не в силі забезпечити усю область спостерігачами. Саме тому, нещодавно представники ГО області підписали меморандум коаліції «За чесні та прозорі вибори», щоби спільно слідкувати за їх проходженням та дотриманням законодавства країни.

Подальші матеріали щодо спільної роботи коаліції читайте у наступних матеріалах «Терену».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото  авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео