Тамара Коблик

Захисник з Тернопільщини повернувся з полону до рідного села

Тарас Копачівський – житель села Красівка Великогаївської громади. Потрапив у полон після виходу з «Азовсталі». Потім росіяни утримували його в Оленівці

До рідного Красівки нарешті повернувся Тарас Копачівський. Він був у полоні 9 місяців. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Великогаївської сільської громади Олег Коман.

Мали за честь сьогодні зустрітися з нашим Героєм Тарасом Копачівським. Хлопець нарешті повернувся до рідного дому після полону, - йдеться у повідомленні.

Війна застала Тараса у Маріуполі, де він проходив військову службу, пізніше потрапив у полон, де перебував 9 місяців. Вдома вірили, молилися та чекали повернення захисника його батьки, наречена Марія, усі рідні, знайомі, уся Великогаївська громада. Визволили захисника під час чергового обміну полоненими 7 березня. 

Тарас - справжній приклад людини, яка не зрадила себе, свою громаду, своїх людей, свій народ. В очах цього хлопця горить великий вогник віри та впевненості у нашу Перемогу, - написав Олег Кохман. - Дякуємо за силу не здаватися і боротися попри все.

Тарас Копачівський пішов до війська під час призову в 2020 році. За пів року до завершення строкової служби підписав контракт зі Збройними силами. Коли почалася повномасштабна війна, боєць був у Маріуполі. Через місяць отримав поранення під час обстрілу. Хлопець три дні був у комі. Потім перебував на «Азовсталі».

Тарас Копачівський потрапив у полон після виходу з «Азовсталі». Потім росіяни утримували його в Оленівці. Батьки втратили зв'язок з сином у червні минулого року. Зізнаються: чекати було дуже важко, однак весь цей час вірили, що їх син живий. 

Читайте також: Дев'ять місяців невідомості: історія звільненого з полону Героя з Тернопільщини.

Нагадаємо, в рамках обміну полоненими 3 квітня звільненили 12 українців: 10 військових і двоє цивільних.

Фото зі сторінки Олега Кохмана у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео