Дарія Шевченко

Захисні костюми та маски: лікарі Зборівщини готові до боротьби з важкою недугою (відео)

Волонтерська допомога вкотре надійшла лікарям Зборівщини. Захисні костюми, маски, термобокси та засоби гігієни розподілили між медичними закладами району: Зборівською, Озернянською, Залозецькою лікарнями та геріатричним відділенням у селі Перепельники. Їх привезли та передали помічники народного депутата Івана Чайківського, завдяки ініціативі якого медики області готові до боротьби з коронавірусом.

- Сьогодні Зборівський район ми забезпечили 320-ма захисними комбінезонами для лікарів, 1200 масками, які роздали по всіх закладах медичної сфери Зборова. Також передали корисні й потрібні сьогодні термобокси для відбору аналізів. Їх отримали Залозецька лінійна лікарня в кількості 2 штуки, Зборівська – 2 штуки й також первинна ланка медицини Зборівського району, - розповів Ігор Яворський.

Виконуючий обов’язки головного лікаря Озернянського медичного закладу розповів про кількість хворих та епідеміологічну ситуацію у районі.

- Ситуація в нас зараз відносно інших районів досить спокійна. На сьогодні є підтверджений 1 випадок коронавірусу по районі. Сьогодні бригада виїхала збирати мазки по контактних. Надіємось, що буде все добре. В Озерній громаді, дякувати Богу, теж люди розуміють ситуацію, дотримуються карантинних заходів, ізоляції по приїзді з-за кордону. Хочу подякувати за надану гуманітарну допомогу по засобах індивідуального захисту Івану Адамовичу, Ігорю Богдановичу, Василю Гамрачу, – сказав Андрій Польний.

Медики Зборівської центральної лікарні щиро вдячні небайдужим, які у час пандемії підтримують їх та забезпечують речами першої необхідності.

- Хочу подякувати Івану Чайківському та волонтерам від імені адміністрації нашого закладу, від всіх працівників за ту допомогу, яку вони нам надали, за добру справу, яку вони роблять в такий непростий час, - сказала Галина Лис.

Попіклувались волонтери Гуманітарного штабу і про медиків, які опікуються літніми самотніми людьми. Тому у геріатричне відділення села Перепельники також передали захисні комбінезони та маски.

Відео Павла Лящинського та Ярослава Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео