Євгенія Цебрій

Закатував і виніс тіло на сміттєзвалище: жителя Тернопільщини засудили за умисне вбивство

31-річний житель Зборівщини позбавив життя колишнього чоловіка своєї співмешканки. У суді свою вину визнав повністю, щиро каявся, говорив, що жалкує, що так зробив

31-річного жителя Зборівського району суд визнав винним у скоєнні умисного вбивства колишнього чоловіка своєї співмешканки. За скоєне обвинувачений отримав 10 років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 26 червня. 

Нагадаємо, тіло чоловіка, загорнуте в простинь та одіяла, знайшли на стихійному сміттєзвалищі у селі Шибалин на Бережанщині 8 листопада минулого року. Як з'ясували правоохоронці під час попереднього огляду, чоловік помер насильницькою смертю. На його тілі виявили велику кількість тілесних ушкоджень, чоловік був практично закатований, повідомляв під час брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

Під час розтину на тілі покійного чоловіка виявили велику кількість ушкоджень.

У людини було зламано все, що тільки можна було зламати: ніс, нижня щелепа в двох місцях, вибиті зуби, переламані всі ребра, переламана грудна клітка, зламана під’язична кістка. Щоб зламати грудну клітку недостатньо вдарити якимось предметом, це треба з людиною робити дуже жахливі речі, - розповідав керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук. 

Як йдеться у вироку суду, у обвинуваченого виникла конфліктна ситуація з попереднім чоловіком своєї співмешканки.На початку жовтня 2021 року обвинувачений наніс останньому численні удари руками, ногами та невстановленим слідством тупим твердим предметом по голові та інших частинах тіла потерпілого, душив його. У результаті чого потерпілий отримав множинні травми та переломи. Від завданих тілесних ушкоджень чоловік помер. Після цього обвинувачений перемістив тіло потерпілого на стихійне сміттєзвалище, що розташоване в лісосмузі вздовж автодороги між м. Бережани та с. Шибалин Тернопільського району.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро каявся, говорив, що жалкує, що так зробив.  Від показів по суті справи відмовився, при цьому зазначив, що все відбувалося саме так, як вказано в обвинувальному акті і йому нічого добавити.

Вирок суду може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду впродовж 30 днів з дня його проголошення. 

Фото Головного управління Нацполіції в Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео