Ростислав Фук

За незаконний гральний бізнес судитимуть 8 людей

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років

суд

Правоохоронці  Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо 8 учасників організації, яка створила гральний бізнес у Запоріжжі. Про це повідомили у пресслужбі Прокуратури Тернопільської області.

Йдеться про організацію під керівництвом неодноразово судимого чоловіка, ув’язненого в одному із закладів відбування покарання на Тернопільщині, яка діяла у Запоріжжі впродовж 2020 – 2022 років. Учасники, за допомогою комп’ютерного обладнання та ігрових автоматів без відповідної ліцензії, організували та проводили азартні ігри у 8 гральних залах.

Клієнти туди потрапляли в основному за попередніми рекомендаціями інших гравців й були внесені у відповідну базу закладів. Під час обшуків, проведених правоохоронцями, припинено незаконну діяльність гральних залів злочинної організації, вилучено комп’ютерну техніку, ігрові автомати, а також доходи злочинного угруповання від незаконної діяльності, – кажуть правоохоронці.

На гральні автомати та комп’ютери наклали арешт на суму понад 1 млн грн.

Учасники відповідатимуть в суді за статтями 255 (Створення злочинної організації та участь у ній) та 203-2 (Організація грального бізнесу) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео