Віра Олександрович

Законодавчі новації турбують Громадську раду у Тернополі (фото)

unnamed (3)

Чергове засідання Громадської ради відбулося у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

Як повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС в області, учасники зібрання обговорили податкові зміни, що вступили в дію із 1 січня цього року, і питання, що виникають у процесі здійснення підприємницької діяльності. У засіданні, зокрема, взяли участь заступники начальника фіскальної служби області Сергій Господарик і Надія Лопатинська.

- Минулого року законодавці прийняли три закони, що суттєво вплинули на Податковий кодекс України. Насамперед це - Закон «Про Державний бюджет-2017», де визначили мінімальну зарплату у розмірі 3200 грн і, крім того, два інших закони України, якими внесли суттєві зміни як у єдиний соціальний внесок, так і в податки та збори, які треба сплачувати у місцеві бюджети, - констатував заступник начальника відомства Сергій Господарик.

unnamed (4)
unnamed (4)

Фахівець коротко ознайомив учасників засідання із основними цьогорічними податковими новаціями. Відтак розповів про новації у спрощеній системі оподаткування, акцизному та транспортному податку, податку на нерухоме майно та єдиному соціальному внеску тощо.

unnamed (5)
unnamed (5)

Натомість Надія Лопатинська акцентувала увагу присутніх на помилках податкового законодавства, виявлених при перевірках суб’єктів господарювання. Врешті присутні затвердили доопрацьований План роботи Громадської ради. Крім того, відбулася жвава дискусія щодо змін законодавства у 2017 році, їх вплив на суспільство і підприємницьку діяльність, зокрема. Вона стала доказом взаємного інтересу до підтримки якісного і конструктивного діалогу між представниками громадських організацій Тернопілля і фіскальних органів. Відтак голова Громадської ради при ГУ ДФС в області Михайло Лучко подякував учасникам за змістовну і продуктивну роботу, а також за активну позицію всіх членів Громадської ради.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео