Віра Олександрович

«Закрити» 2021 рік, перекроїти Генплан міста і подумати про майбутнє у Тернополі планують 17 грудня

Перемога_зима111

Внести змін до Генерального плану Тернополя і Плану зонування території міста, а також ухвалити цілу низку місцевих програм і бюджет громади на 2022 рік – такі важливі питання планують розглянути обранці тернополян.

Розпорядження міського голови Сергія Надала «Про скликання 11-ї сесії» вже є на офіційному сайті ради. Депутатів чекатимуть у п’ятницю, 17 грудня, в залі Українського Дому за адресою: бульв. Т. Шевченка, 27. Прибути туди вони повинні о 9:00. Принагідно Управлінню цифрової трансформації та комунікацій із ЗМІ наказали забезпечити онлайн-трансляцію засідання міської ради через Інтернет. Адже, за умов карантину, до зали засідань зможуть потрапити не всі.

- На цю сесію першочергового піде питання про внесення змін до бюджету міста - для того, аби повноцінно завершити 2021 рік, - каже мер. – Це потрібно, щоб закрити усі розрахунки, у тому числі – щодо енергоносіїв, зарплат і робіт, що здебільшого уже виконані. Звісно ж, на цю сесію готується і бюджет-2022. Попередні розрахунки вже проведені. Триває робота у депутатських комісіях. 

Також він пообіцяв, що до дня сесії цей фінансовий документ оприлюднять на сайті міської ради, а також встигнуть провести громадські обговорення. Нагадаємо, обласний кошторис на 2022 рік хочуть ухвалити у середу, 15 грудня

Серед найцікавішого, що планують розглянути депутати: - «Про проголошення 2022 року у Тернопільській МТГ Роком Леся Курбаса»; - «Про затвердження Програми розвитку містобудівної діяльності, територіального планування та містобудівного кадастру на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і військового призову Тернопільської МТГ на 2022 рік»; - «Про утворення старостинських округів»; - «Про внесення змін в рішення міської ради «Про затвердження Кодексу етики депутатів»; - «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2022 рік»; - «Про внесення змін до Генерального плану Тернополя»; - «Про внесення змін до Плану зонування території Тернополя».

Політикам запропонують розглянути низку господарських питань: - «Про внесення змін в рішення міської ради «Про Програму розвитку пасажирського транспорту на 2021-2023 рр.»; - «Про внесення змін і доповнень до Програми розвитку житлово-комунального господарства Тернопільської МТГ на 2021-2024 рр; - «Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Тернопільської МТГ на 2020-2023 рр; - «Про внесення змін до Програми земельних відносин Тернопільської міської територіальної громади на 2018-2022 рр.»; - «Про затвердження Програми розвитку парків Тернополя на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження Програми «Турбота» на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження Програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської МТГ на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження комплексної програми «Здоров’я громади» на 2022-2024 рр.»; - «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Тернопільської МТГ на 2022-2024 рр; - «Про виконання Плану місцевого економічного розвитку Тернопільської МТГ на 2020-2021 рр.»; - «Про приватизацію об’єкта комунальної власності» та інші.

Звісно ж, не обійдеться і без бюджетних питань, адже завершується 2021 рік і треба будувати плани на наступний: - «Про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет Тернопільської МТГ на 2021 рік»; - «Про бюджет Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік»

До слова, завершити засідання планують традиційно – прийняттям земельних питань: «Про поновлення договорів оренди землі», «Про вилучення і надання земельних ділянок», «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення ділянок» тощо. Отже, роботи у політиків буде дійсно багато, але впораються вони з усім - швидко…

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео